• Načítám...
>

Bílý kruh bezpečí slaví 30 let svého působení

  • 7. září 2021,
  • 9:20,
  • PRAHA 2,
  • Dagmar Kopečková

Již 30 let nabízí organizace Bílý kruh bezpečí pomoc obětem trestných činů. V rámci oslav si pro veřejnost připravila výstavu, která pomáhá šířit povědomí o dané problematice.

Reklama

30 let svého působení oslavil Bílý kruh bezpečí. Organizace poskytuje od roku 1991 odbornou, bezplatnou a diskrétní pomoc obětem trestných činů.

"Před 30 lety se osm lidí rozhodlo, že založí organizaci, která bude pomáhat obětem trestných činů. Bude je podporovat, bude jim dávat právní informace, morální podporu, psychologickou podporu. Ale hlavně už tenkrát jsme se rozhodli, že uděláme všechno proto, aby se zlepšilo jejich faktické postavení. To znamená, že budeme navrhovat i změnu legislativy," uvedla Petra Vitoušová, prezidentka Bílého kruhu bezpečí.

V rámci oslav připravila organizace, v prostorách Úřadu městské části Praha 2, výstavu. Ta informuje o problematice, kterou se Bílý kruh bezpečí zabývá. Městská část patří mezi hlavní podporovatele organizace. Od loňského roku s Bílým kruhem bezpečí úzce spolupracuje na projektu Praha 2 – městská část vlídná k obětem.

"Cílem projektu je výrazně zlepšit postavení obětí trestných činů. Cílem je také propojit jednotlivé instituce, tedy ať už je to úřad, policie, městská policie, církevní instituce, školy a hlavně veřejnost," vysvětlil Michal Zuna, radní MČ Praha 2.

Praha 2 se spolu s Bílým kruhem bezpečí pokouší pomoci obětem, aby mimo jiné, například znaly svá práva. Důležitý je ale samozřejmě i přístup okolí. 

"Je to na každém z nás, abychom možná, když něco vidíme ve svém okolí, co má nějaké znaky toho, že by tam mohlo docházet k nějakému násilí, tak abychom přišli za tím člověkem a dali mu nějakou radu, podali mu pomocnou ruku," dodala Jana Černochová, starostka MČ Praha 2.

Bílý kruh bezpečí nabízí pomoc i v podobě telefonní linky, která je kdykoli a bezplatně obětem k dispozici. Výstavu 30 let působení Bílého kruhu bezpečí může veřejnost, v prostorách Úřadu městské části Praha 2, zhlédnout do 1. října.   

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu