• Načítám...
>

Škola v Praze 2 má novou počítačovou učebnu

  • 13. září 2021,
  • 0:12,
  • PRAHA 2,
  • Jaroslav Šetlík

Městská část, v rámci programu Dvojka digitální, během tohoto roku dovybavila počítačové učebny ve všech svých základních školách. Jednou ze škol byla i Základní školy u sv. Štěpána. Tady mají žáci k dispozici zcela novou, počítačovou učebnu.

Reklama

Žáci Základní školy u sv. Štěpána mají k dispozici novou, počítačovou učebnu. Jejího slavnostního otevření se zhostili zástupci Prahy 2, která vybudování učebny financovala.

"Tady jsme dělali kompletní počítačovou učebnu. Od těch interaktivních tabulí, které jsou za mnou, až po vybavení počítači, po serverovnu, po rozvody. Tady se to dělalo úplně kompletně, takže jsme dneska popřáli dětem, ať jim tato učebna slouží, ať slouží nejenom jim, ale i jejich pedagogům, pro které samozřejmě se ta práce také mnohem zpříjemní," konstatovala Jana Černochová, starostka MČ Praha 2.

"My jsme neskutečně rádi, že se podařilo zrealizovat tento projekt, protože žáci budou moci pracovat na nejmodernějších počítačích s nejmodernější technologií. A díky době, která nás postihla v minulosti, můžou být do budoucna potom připraveni. A myslím si, že to ovlivní také třeba jejich profilaci, kam budou směřovat na střední školu," upozornila Jana Páčová,  ředitelka Základní školy u sv. Štěpána.

Městská část, v rámci programu Dvojka digitální, během tohoto roku dovybavila počítačové učebny ve všech svých základních školách.

"Ostatní školy si řekly třeba o mobilní učebny nebo o vybavení stolními počítači. Některé školy chtěly právě také podobné interaktivní panely, takže každá škola měla šanci říci si, co konkrétně chce, a to jsme se snažili dodat," dodal Jan Kolář, místostarosta MČ Praha 2.

Náklady, na vybudování nové, počítačové učebny ve škole u sv. Štěpána, se vyšplhaly na více než devět set tisíc korun. Celkem do programu Dvojka digitální investovala městská část, v letošním roce, sedm miliónů korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu