• Načítám...
>

V Grébovce opět poteče víno proudem

  • 14. září 2021,
  • 20:03,
  • PRAHA 2,
  • Marek Tereba

Mezi tradiční akce v Praze 2 rozhodně patří Vinobraní na Grébovce. Loni se kvůli pandemii koronaviru neuskutečnilo, letos jsou ale již vinaři na značkách a netrpělivě očekávají první návštěvníky tradičního vinobraní.

Reklama

Pro všechny netrpělivé duše máme dobrou zprávu! Vinobraní na Grébovce letos bude! Slavnostně, a přímo v místě konání, to přípitkem burčáku potvrdila starostka městské části Praha 2, Jana Černochová. 

 „Letošní vinobraní jsme kvůli koronavirové situaci museli pojmout trošku komorněji, ale o to tady bude více vína. Bude tady bohužel méně kultury, ale chtěli jsme se vyhnout kumulaci lidí na jednom místě. Takže vlastně to máme jako vinařské trhy, kde bude nejen dobré víno, jak to tiché víno, tak samozřejmě burčák, ale budou tam i různé stánky s rukodělnými řemesly, budou stánky s občerstvením. Máme tady program opět pro naše nejmenší. Protože zatím co dospělí konzumují výborné víno nebo burčák, tak jako tady teď já z Grébovky, tak aby jejich se nenudily," popsala Jana Černochová, starostka MČ Praha 2.

Na akci dorazí více než 25 vinařů z celé republiky.

 „Zejména z Moravy, kde naše městská část v době, kdy tam bylo to devastující tornádo na konci června, tak poskytla okamžitě 200 tisíc korun na pomoc čtyřem obcím. A já jsem moc ráda, že z té jedné obce, postižené tornádem, tady budeme mít vinařství, které tady bude prodávat a prezentovat své víno," upozornila Jana Černochová, starostka MČ Praha 2.

Přímo z vinice na Grébovce na vás bude čekat více než 1400 litrů burčáku.

„Burčák, který se vlastně z Grébovky vozí. Letos už máme dvacáté výročí, kdy se zúčastňujeme vinobraní, přímo my sami za sebe. Sklizeň teprve začala, takže tušíme, jak by to mohlo vypadat. Chceme, aby to počasí vydrželo. Teď máme nádherné počasí. Na dozrávání úplně vzorové," konstatoval Pavel Bulánek, správce vinice Grébovka.

Letošní vinobraní začne v pátek 17. září na Náměstí Míru. Od soboty se pak přesune sem, do Grébovky. 

  

  

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu