• Načítám...
>

Senioři z Prahy 2 si užili odpolední akci

  • 4. října 2021,
  • 11:08,
  • PRAHA 2,
  • Jaroslav Šetlík

Oslavy Mezinárodního dne seniorů, po roční pauze v důsledku pandemie koronaviru, opět přilákaly obyvatele Prahy 2, starší 60 let, do Riegrových sadů. V rámci zábavného odpoledne si mohli popovídat, posedět, ochutnat speciality místní kuchyně nebo si zazpívat za doprovodu harmonikáře.

Reklama

Praha 2, po delší pauze v důsledku pandemie a souvisejících vládních a hygienických opatření, znovu pořádá a organizuje akce pro veřejnost i pro členy svých klubů: Dvojka pro děti a rodiče, Dvojka pro přátele kultury a Dvojka pro seniory. A právě seniorům patřila odpolední akce v Riegrových sadech.

"Máme Mezinárodní den seniorů. Pro nás je to již tradičně oslava našich členů klubu Dvojka pro seniory. Bohužel v uplynulém roce jsme to museli přeskočit z důvodu korona krize, ale dneska jsme se tady sešli. Je krásné počasí v Riegrových sadech a já mám strašnou radost, že je hojná účast, a že zase se můžeme scházet, povídat si. A že můžeme bez roušek pojíst a společně se trošku družit," řekla Alexandra Udženija, místostarostka MČ Praha 2.

Právě díky klubu Dvojka pro seniory, který působí v Praze 2 již více než 11 let, mají senioři v městské části různé výhody. Například přednostní účast na kulturních a společenských akcích, možnost sportovního vyžití, slevy ve vybraných kavárnách, restauracích či obchodech a podobně. Členství se seniorům ostatně vyplatilo i během pandemie. 

"My máme přímý kontakt na naše seniory na Praze 2. Takže když právě začal lockdown, tak my jsme byli schopni okamžitě je všechny obepsat, obvolat, jestli nepotřebují roušky, jestli nepotřebují dezinfekci. To samé se nám podařilo i s očkováním. Vlastně okamžitě můžete na přímo kontaktovat lidi, zda mají zájem, že jim s tím pomůžeme, a tak dále. Takže má to stránky pozitivní, že senioři se opravdu mohou účastnit toho, co chtějí, až po ta pozitiva pro nás, že můžeme, když je nouze a když je zapotřebí, ochránit naše seniory a kontaktovat je okamžitě takto na přímo," popsala Alexandra Udženija, místostarostka MČ Praha 2.

Pro vstup do klubu přitom stačí dovršení 60ti let a trvalé bydliště v Praze 2. Bližší informace i přihlášku naleznou zájemci na webových stránkách městské části.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu