• Načítám...
>

Praha 2 pokračuje v sérii koncertů

  • 24. listopadu 2021,
  • 17:21,
  • PRAHA 2,
  • Jaroslav Šetlík

Praha 2 i nadále pokračuje v sérii koncertů. Lidé se tak mohou těšit nejen na tradiční adventní koncerty, ale i pravidelné akce. S těmi plánuje městská část pokračovat i v příštím roce.

Reklama

Praha 2 i nadále pokračuje v sérii koncertů, které městská část připravila pro své obyvatele. Ti mohou pravidelně zavítat například do příjemného prostředí Bastionu, kde si mimo hudebního zážitku mohou vychutnat i skvělý výhled.

"Dneska je jeden z koncertů cyklu Hudba na hradbách, který se odehrává tady na Bastionu novoměstských hradeb a je to jeden z cyklu, které městská část Praha 2 pořádá. Další bych zmínil ty v Gröbeho vile, kde se konají každý měsíc koncerty spíše vážné muziky. V létě děláme takový festival Hudební léto v parcích a naopak v době adventní koncerty v kostelích. Samozřejmě je toho hodně, ale doba covidová nám do toho zasahuje, takže nevíme co, kdy, kde, jak všechno bude," říká místostarosta MČ Praha 2, Jaroslav Šolc.

Koncerty jsou v Bastionu pořádány pravidelně každý měsíc. Městská část také připravuje sérii adventních koncertů.

"Letos budou adventní koncerty tři, doufejme. Bude to jednak v Bazilice svatého Petra a Pavla, v kostele u svatého Štěpána a tady Nanebevzetí Panny Marie a Karla Velikého v sousedství. Jsou tam různá tělesa, sbor, komorní hudba s varhanami a podobně," dodává místostarosta MČ Praha 2, Jaroslav Šolc.

Vše závisí na současné pandemické situaci a aktuálních vládních nařízeních. V případě, že by musela být některá z akcí zrušena, je městská část připravena odvysílat koncerty v online podobě či ze záznamu z loňského roku. S hudebními akcemi hodlá Praha 2 pokračovat také v roce 2022.

"Další pololetí začneme pravidelnými koncerty v Bastionu, Gröbeho vile, v létě zase Hudební léto v parcích a tak dále," říká místostarosta MČ Praha 2, Jaroslav Šolc.

Nejbližší akce, které Praha 2 pořádá včetně termínů, jsou pravidelně aktualizovány na webových stránkách městské části.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu