• Načítám...
>

Praha 2 obdarovala útulky pro opuštěné psy a kočky

  • 19. prosince 2021,
  • 16:12,
  • PRAHA 2,
  • Dagmar Kopečková

Městská část Praha 2 i letos uspořádala dobročinnou sbírku na pomoc útulkům pro psy a kočky. Připojila se tak již počtvrté ke světovému svátku dárcovství, známému jako Giving Tuesday. Letos nashromáždili zatím největší množství darů.

Reklama

I v letošním roce se Praha 2 zapojila do pomoci útulkům pro opuštěné psy a kočky. V rámci světového svátku dárcovství, známého jako Giving Tuesday, umístila na náměstí Míru sběrnou nádobu, kam mohli zájemci vhazovat nejrůznější zvířecí potřeby. Ty následně Praha 2 rozvezla do tří útulků.

"Rozvážíme pamlsky, pelíšky, věci, které se nám nashromáždily v takzvaném oranžovém kontejneru, který jsme měli od vyhlášení svátku Giving Tuesday na náměstí Míru. A který jsme v letošním roce vyndávali devětkrát, což je rekord, protože v letech předešlých to někdy bylo pětkrát, někdy to bylo sedmkrát. Takže devítka je tentokrát pro nás šťastné číslo a hlavně je to šťastné číslo pro majitele útulků, kam jsme věci od donátorů rozvezli," říká Jana Černochová, starostka MČ Praha 2.

Část shromážděných darů byla věnována pejskům žijícím v útulcích v Lysé nad Labem a v Libni.

"Útulek má dlouholetou tradici, je tady víc než 20 let. Samozřejmě majitelé i provozovatelé se tady měnili. Aktuálně máme 12 pejsků, je to chov smečkový, takže pejskové mají volný přístup dovnitř i ven," komentuje Vlasta Šedinová, ošetřovatelka v Azylu opuštěných zvířat v Libni.  

Sbírka podpořila i kočičí útulek v Bohnicích. Ten se aktuálně stará o téměř 100 koček. Útulek ale příležitostně pečuje i o fretky, morčata či například psy.

"Je to velmi dobré, velmi pozitivní, protože zvířata dostanou něco lepšího. Protože ne každý útulek, vlastně žádný útulek nemá tolik peněz, aby mohl dopřát svým zvířatům to nejlepší, co by si přáli," vysvětluje Dagmar Šeberová, spoluzakladatelka Opuštěná a léčebná zvířata, o.p.s..

"Chtěla bych jménem celé Prahy 2 moc a moc poděkovat všem donátorům, kteří nám přispěli. Kteří ukázali, že to hodné srdce k Vánocům patří a netýká se jenom lidí pro lidi, ale že se týká i našich zvířat," dodává Jana Černochová, starostka MČ Praha 2.

Městská část se ke světovému svátku dárcovství připojila už počtvrté. Dobročinnou sbírku na pomoc útulkům hodlá uspořádat i v roce 2022. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu