• Načítám...
>

Starostkou Prahy 2 byla zvolena Alexandra Udženija

  • 21. prosince 2021,
  • 10:20,
  • PRAHA 2,
  • Marek Tereba

14 let byla starostkou městské části Praha 2, teď se již zabydluje v nové vládní kanceláři. Jana Černochová se stala ministryní obrany ve vládě Petra Fialy a sama se starostování v Praze 2 vzdala. Její nástupkyní se stala jediná kandidátka na post starostky, dosavadní místostarostka Alexandra Udženija.

Reklama

Velké personální změny proběhly ještě před Vánoci na úřadě městské části Praha 2. Stávající starostku Janu Černochovou vystřídala po mnoha letech místostarostka Alexandra Udženija. 

Tu zvolilo 21 zastupitelů z 31. Důvodem změny postu starostky je odchod Jany Černochové na pozici ministryně obrany. Postu starostky se vzdala sama, i když by dle zákona mohla působit jak v pozici ministryně, tak pokračovat ve vedení druhé městské části. Právě v čele Prahy 2 stála 14 let. V zastupitelstvu je již od roku 1998, tam zůstává i nadále. Zároveň byla zvolena neuvolněnou radní pro oblast školství.

„Je mi smutno, samozřejmě. Protože dvojka je něco jako moje druhá rodina. Na druhou stranu neodcházím ze zastupitelstva. Pořád se budu chtít nějakým způsobem na tom dění na dvojkové radnici podílet, ale samozřejmě moje absolutní priorita je resort ministerstva obrany. Samozřejmě se budu snažit i některé projekty, které z Prahy 2 třeba narážely na některé věci v minulosti díky kolegům v bývalé vládě, prosadit," řekla Jana Černochová, neuvolněná radní MČ Praha 2, ministryně obrany ČR.

Nová starostka Alexanda Udženija působí v zastupitelstvu Prahy 2 již 15 let, posledních 6 let na postu místostarostky. 

„Převzít funkci po skvělé starostce Janě Černochové je nelehký úkol a velká výzva. Paní Černochová mi slíbila, že mi bude neustále k dispozici. Takže já pevně věřím, že nezklamu ani ji, ani občany Prahy 2. My vlastně budeme pokračovat jako stávající koalice v těch úkolech, které jsme si dali. Máme programové prohlášení, máme koaliční smlouvu, která je platná. Jak se říká, jedeme dál. Není to změna politické garnitury," řekla Alexanda Udženija, starostka MČ Praha 2.

Alexandra Udženija bude v čele Prahy 2 do příštích voleb, které se konají v říjnu 2022. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu