• Načítám...
>

Tři králové prošli Prahou 2

  • 7. ledna 2022,
  • 14:28,
  • PRAHA 2,
  • Jaroslav Šetlík

V parku Folimanka se konala akce u příležitosti konce Vánoc. Nechyběli Tři králové, koledy ani průvod. Ten prošel z Folimanky až na Výtoň.

Reklama

Historicky poprvé se v parku Folimanka sešli Tři králové. Radnice druhé městské částí touto akcí symbolicky zakončila Vánoce.

"Dneska je tady tříkrálová oslava. Chceme, aby to byla nová tradice tady na Folimance. Po zazpívání koled a příchodu Tří králů bude průvod," uvedla Alexandra Udženija, starostka Prahy 2.

"Tříkrálový průvod, který půjde s králi z Folimanky, kde máme stromeček. Ukončíme tady Vánoce a půjdeme na Výtoň, kde máme druhý stromeček. A tím pochodem ukončíme Vánoce," popsala Helena Bendová, organizátorka akce.

Akce byla zároveň jakousi kompenzací za mnoho zrušených akcí, které Praha 2 plánovala na adventní období.

"Z důvodu pandemie všechno je to utlumeno. My jsme byli zvyklí zpívat na náměstí Míru koledy před kostelem v předposlední adventní neděli. To nemohlo být z důvodu toho, že je zakázáno shromažďování, a tak jsme si říkali, jak to alespoň trošičku vykompenzujeme. A vymysleli jsme tuto krásnou, tříkrálovou oslavu a pochod. Já doufám, že všechno, co jsme dělali v minulosti, a ty staré tradice, se nám opět podaří obnovit, aby nám to zase situace dovolila," doplnila Alexandra Udženija, starostka Prahy 2.

Organizátoři akce i městská část plánují v parku Folimanka mnoho dalších zajímavých akcí. Ty budou určeny nejen pro děti, ale na své si přijdou také například senioři.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu