• Načítám...
>

Praha 2 si připomněla Miladu Horákovou

  • 12. ledna 2022,
  • 12:04,
  • PRAHA 2,
  • Jaroslav Šetlík

Praha 2 slavnostně odhalila pamětní desku Miladě Horákové. Jedná se o již několikátou připomínku této významné političky se kterou souvisí také publikace, kterou městská část, u této příležitosti, vydala.

Reklama

Praha 2 slavnostně odhalila pamětní desku Miladě Horákové. Umístěna je na domě v Rumunské ulici 22, kde se politička narodila.

"Milada Horáková je velmi spojena s Vinohrady. A dokonce, když se narodila, tak je to takové krásné, jsou to Královské Vinohrady, tak byla Králová. Já jsem strašně ráda, že se nám právě s Klubem doktorky Milady Horákové a s majiteli domu, což je velmi někdy obtížné, podařilo dohodnout a uskutečnit tento nádherný záměr. Tato pamětní deska, pokud lidé kolem ní projdou, ať si vždycky vzpomenou na hodnoty, které paní doktorka Milada Horáková hájila. Byla to svoboda, demokracie a hlavně pravda," upozornila Alexandra Udrženija, starostka MČ Praha 2.

"Historie vzniku této desky je stará zhruba dva roky, možná více. Víceméně poté, co Praha 2 ve spolupráci s Klubem doktorky Milady Horákové připravila takový pomník obětem totalitních režimů v zahradě Ztracenka, tak jsme se bavili o tom, co zajímavého, dalšího. A když jsme vlastně si uvědomili, že Milada Horáková se narodila na Vinohradech a na rodném domě není deska, tak jsme ten plán začali připravovat," uvedl Jaroslav Šolc, místostarosta MČ Praha 2.

Praha 2 si památku Milady Horákové připomněla nejen odhalením pamětní desky. Městská část vydala také publikaci s názvem Milada Horáková a Královské Vinohrady.

"Každý si Miladu Horákovou představí před těmi mikrofony, když se bránila před tím příšerným tribunálem a my jsme vlastně zmapovali její celý život, protože ona byla dcera, ona byla matka, ona byla sestra. My jsme ten její život zmapovali, kde všude bydlela, a jaké měla vztahy k Praze," dodala Alexandra Udrženija, starostka MČ Praha 2. 

Jedním z míst, které se pojí se životem Milady Horákové je bezesporu i kostel sv. Ludmily na náměstí Míru. Právě tady byla celá akce, související se slavnostním odhalením pamětní desky, zakončena.


Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu