• Načítám...
>

Praha 2 zřídila místo materiální pomoci Ukrajincům

  • 16. března 2022,
  • 11:26,
  • PRAHA 2,
  • Marek Tereba

Ukrajinským uprchlíkům pomáhá i městská část Praha 2. Zřídila speciální místo, kam si mohou chodit pro základní materiální pomoc.

Reklama

Druhá městská část podpořila občanskou iniciativu a pro účely humanitární sbírky pro pomoc Ukrajincům prchajícím ze své vlasti vyčlenila prostory, které za běžných okolností slouží jako Klub pro seniory. Právě sem mohou imigranti chodit pro materiální pomoc.

„Za mnou vidíte sbírku všech možných věcí. Oblečení, hygienické potřeby, pleny. My víme, že ti lidé, kteří prchají z Ukrajiny, vlastně přicházejí bez ničeho. Já jsem strašně ráda, že moje kamarádky, které jsou tady, začaly sbírat hned první den. Neměly to kam dát a volaly mi, co s tím. Tak mě napadla právě naše klubovna pro dvojkové seniory, že bychom ji mohli použít na tuto činnost a vlastně tady vzniklo takové centrum, kde denně projdou desítky, ne-li stovky ukrajinských uprchlíků, kteří si mohou vzít to, co právě potřebují," řekla Alexanda Udženija, starostka MČ Praha 2.

Ve třech místnostech najdou Ukrajinci vše potřebné. I když stále je možnost pomoci.

„To, co nám chybí nejvíce, je dětské oblečení pro chlapečky. Pro holčičky máme, ale pokud by někdo měl dětské oblečení pro chlapečky, tak prosíme přinést k nám do Balbínky," řekla Alexanda Udženija, starostka MČ Praha 2.

Krizové centrum v Balbínově ulici 6 je otevřeno každý všední den mezi 11. a 16. hodinou. Dvojka ale pomáhá několika dalšími způsoby. 

„My jsme ubytovali v našich ubytovnách, které jsou velmi dobře a důstojně vybavené, opět díky tady této sbírce, již přes 60 lidí. Také jsme poslali jeden milion jako městská část Člověku v tísni na pomoc přímo na Ukrajině," řekla Alexanda Udženija, starostka MČ Praha 2.

Pomoc můžete i vy a to nejen materiálně, ale také finančně na speciální účet nadačního fondu Městské části - Dvojka srdcem. Veškeré informace najdete na dvojkasrdcem.cz 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu