• Načítám...
>

Praha 2 poskytla další útočiště ukrajinským rodinám

  • 23. března 2022,
  • 13:42,
  • PRAHA 2,
  • Lucie Sinková

Druhá městská část pomáhá, jak se dá. Ukrajinským rodinám poskytla již několik míst k ubytování a zároveň poslala milion korun přímo na Ukrajinu. Dále se zajímá o umístění ukrajinských dětí do škol a snaží se najít dospělým práci i psychologickou pomoc.

Reklama

Takto přivítala delegaci ukrajinská mládež na Praze 2, kde je nově další z dočasných útočišť pro rodiny prchající před válkou.

,,Zrovna v této budově se nachází přes čtyřicet míst pro maminky s dětmi a my jsme jako první městská část otevřeli naše ubytovny a okamžitě je zařídili tak, aby mohly být obývané. Na našem území se nachází skoro tři tisíce uprchlíků, jsme jedna z nejvytíženějších městských částí. Tvoří to v tuto chvíli 7 % našeho obyvatelstva," říká starostka MČ Praha 2, Alexandra Udženija.

Praha 2 má také zásluhu na tom, že se jí podařilo umístit do škol a školek téměř 300 dětí. Dospělým pomáhá najít práci a psychologickou pomoc . A nejen to. Městská část také poslala milion korun přes organizaci Člověk v tísni přímo na Ukrajinu.

,,Opravdu se snažíme, aby se uprchlíkům na Praze 2 pro začátek žilo dobře a aby aspoň trošku zapomněli na to, co prožili v posledních týdnech a dnech," prozradila starostka MČ Praha 2, Alexandra Udženija.

Na místě byli přítomni i zástupci Arcidiecézní charity Praha, kteří s radnicí úzce spolupracují a podílejí se na kompletní humanitární pomoci, včetně arcibiskupa pražského Dominika Duky.

,,My teď jako církev máme svou pravou ruku a to je Arcidiecézní charita Praha a pak je Česká republika, ta jde spíš na zahraničí a pan ředitel je zde, takže má obrovské zkušenosti, protože pražská charita je i garantem vlády pro uprchlíky již 25 let právě z bývalého Sovětského svazu a Balkánu, takže tato zkušenost tady je," nechal se slyšet arcibiskup pražský, Dominik Duka.

Každý, kdo by chtěl pomoci, může se obrátit na nadační fond Dvojka srdcem. Ten se nachází na Vinohradech v ulici Balbínova 6.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu