• Načítám...
>

Kriminalita v Praze 2 klesá

  • 11. dubna 2022,
  • 17:35,
  • PRAHA 2,
  • Jaroslav Šetlík

Podle bilanční zprávy Policie ČR klesl počet trestných činů v Praze 2 o 12 %. Radnice se chce i nadále zaměřit na bezpečí svých občanů. Plánuje proto například vybudovat nové sídlo policie na Karlově náměstí, které je dlouhodobě pod drobnohledem strážníků městské policie.

Reklama

Kriminalita v Praze 2 klesá. Vyplývá to z bilanční zprávy Policie České republiky, kterou má městská část k dispozici. Ve srovnání s předchozími roky klesl v roce 2021 počet trestných činů na dvojce o dvanáct procent.

"Jedná se zejména o pokles v oblasti vloupání do bytů, v oblasti loupeží, v oblasti vykradených aut. Naopak drobný nárůst evidujeme v počtu sprejerství a drogové kriminality. Zároveň tedy v bilanční zprávě vím, že Policie České republiky má i personální podstav," říká radní MČ Praha 2, Michal Zuna.

Již za několik měsíců by navíc v Praze 2 mělo vzniknout nové sídlo vedení obvodního ředitelství a kriminální policie. To bude přímo na Karlově náměstí. 

"Což je, myslím si, pomoc, která bude oboustranně výhodná. Tím, že Policie České republiky bude mít možnost na Praze 2 tímto způsobem působit," říká radní MČ Praha 2, Michal Zuna.

Vedení městské části si od tohoto kroku slibuje větší bezpečnost na Karlově náměstí. Jedná se o lokalitu, na kterou se Praha 2 intenzivně zaměřuje ve spolupráci s městskou policií.

"Máme tady stálou hlídku strážníků, tak abychom mohli monitorovat veřejný pořádek, aby se tady každý cítil bezpečně. Pro tu bezpečnost jsme ještě zajistili i takovou situační prevenci v podobě odstranění náletových dřevin nebo nízkého patra dřevin tak, aby byl ten prostor lépe viditelný a aby se v těch křovích někdo neukrýval. Aby se i lidé tady cítili bezpečněji," říká radní MČ Praha 2, Michal Zuna.

V rámci zachování co nejnižší kriminality se vedení Prahy 2 zároveň vyslovilo proti vybudování kontaktního nízkoprahového centra určeného pro drogově závislé. To plánuje pražský magistrát vybudovat ve vestibulu stanice metra Palackého náměstí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu