• Načítám...
>

Praha 2 uspořádala tradiční akci Modré pondělí u Ludmily

  • 12. dubna 2022,
  • 8:15,
  • PRAHA 2,
  • Dagmar Kopečková

V Praze 2 se konalo již tradiční Modré pondělí u Ludmily. Po dvouleté pauze zapříčiněné pandemií se na náměstí Míru sešlo velké množství návštěvníků. Kromě prodejních stánku byl připraven i bohatý program.

Reklama

Městská část Praha 2 uspořádala na náměstí Míru tradiční akci Modré pondělí u Ludmily. Den plný velikonočních radovánek se jako každý rok nesl ve znamení příjemné sváteční atmosféry. 

"Teď jsme bohužel dva roky museli přeskočit kvůli lockdownu a covidu. Takže o to víc jsme strašně rádi, že jsme se tady mohli opět potkat, protože Velikonoce jsou nejdůležitějším křesťanským svátkem. Ale je to také vítání jara, je to znovuzrození, je to nový začátek," říká Alexandra Udženija, starostka MČ Praha 2.

K dispozici bylo na náměstí nespočet prodejních stánků, které nabízely jak pochutiny, tak i sváteční dekorace. Hned po zahájení akce pozvala radnice Prahy 2 návštěvníky na velikonoční mazanec a teplý čaj. A připraven byl i bohatý program. Po celé odpoledne byli přítomni například strážníci městské policie, kteří pomáhali zájemcům s pletením pomlázek.

"Již po 15 let pleteme na základních školách s dětmi pomlázky. Nicméně letos nám to ještě pořád nevyšlo, protože nám pořád dobíhala covidová opatření. A tak jsme se rozhodli vyrazit za veřejností na náměstí Míru. Vysvětlujeme dětem i rodičům, jak se pomlázka plete a co k Velikonocům patří," komentuje Lukáš Kačerovský, preventista Městské policie Praha 2.

Kromě pletení pomlázek bylo pro děti připraveno také zábavné divadelní představení. A navštívit mohly i výtvarné dílny a další atrakce. 

"Líbí se mi tady všechno a je skvělé, že jsem se tady mohl takhle namaskovat."

"Jednak je krásné počasí, potom je tady spousta atrakcí pro děti."

"Líbí se mi tady hodně hodně moc, jak jsem si vyráběl věneček."

Návštěvníci mohli na místě také vyrábět originální velikonoční dekorace a jimi následně ozdobit připravenou břízku. Ta bude až do Velikonočního pondělí vystavena ve vstupní hale Úřadu městské části Praha 2.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu