• Načítám...
>

Praha 2 letos vysází několik desítek nových stromů

  • 13. dubna 2022,
  • 15:10,
  • PRAHA 2,
  • Jaroslav Šetlík

Rada městské části Praha 2 rozhodla o zajištění náhradní výsadby 65 stromů v parcích na území městské části Praha 2. Nové stromy se objeví do konce května hned v osmi lokalitách. Na nové stromy se mohou těšit návštěvníci parků a odpočinkových zón: Karlovské předmostí, Folimanka nebo například v Riegrových sadech.

Reklama

Praha 2 vysází v parcích na svém území letos šedesát pět stromů. Ty se do konce května objeví hned v osmi lokalitách.

"Sázení stromů je pro nás každoročně normální, protože my jako městská část Praha 2 hodně dbáme na životní prostředí a víme, že jsme centrální městská část, takže opravdu tu zeleň udržovat musíme, chceme a naši občané to mají rádi. Tento rok vysadíme 65 nových stromů, bude to na různých lokalitách, ať už tady na Folimance, kde se nacházíme, nebo v Riegrových sadech, Havlíčkových sadech, Čechových sadech, sadech Čelakovského, bude to také na nuselském předmostí," řekla Alexandra Udženija, starostka MČ Praha 2.

Jedná se o pravidelnou každoroční obnovu zeleně, která je nezbytně nutná. Nově vysazené dřeviny nahradí ty, které byly odstraněny z důvodu poškození nebo onemocnění. K výsadbě do parků jsou vybírány takové druhy dřevin, které jsou přizpůsobivé a schopné přežívat i v podmínkách městského tepelného ostrova.

"Ty dřeviny jsou různé, to necháváme na odbornících a já jsem strašně mile překvapená, že dokonce jeden z těch stromů tady na Folimance, který se nachází za námi, je hruška. Tak si budeme přát, aby se jí tady dařilo," řekla Alexandra Udženija, starostka MČ Praha 2.

Mezi novou výsadbou se objeví také například javory, lípy, višně, habry nebo jehličnaté modříny, borovice a jedle. Společnost, která jejich výsadbu zajišťuje, se zároveň bude o stromy v následujících pěti letech starat. Městská část v této souvislosti počítá s náklady ve výši přibližně 917 tisíc korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu