• Načítám...
>

Praha 2 opět spustila vzdělávací semináře

  • 9. května 2022,
  • 17:28,
  • PRAHA 2,
  • Marek Tereba

Praha 2 opět organizuje vzdělávací semináře. V únoru školila seniory k podvodnému prodeji energií a nyní se zaměřila na všechny věkové kategorie a jejich chování na internetu.

Reklama

Po dvouleté covidové pauze se druhá městská část opět vrátila k organizaci vzdělávacích seminářů. 

"Dnes zahajujeme projekt e-bezpečí, což je seminář, který je zaměřený na rizikové chování v online prostředí, v kyberprostoru pro všechny rizikové skupiny, kam patří veškeré věkové kategorie. Jsou to děti, dospívající, rodiče, dospělí a senioři. Jedná se o chování, které je spojené s kyberšikanou, kyberstalkingem, sextingem, kybergroomingem a nebo i obezřetnost v poskytování osobních údajů v online prostředí," řekl Michal Zuna, radní MČ Praha 2.

Tento seminář realizovala městská část ve spolupráci s pedagogy olomoucké Univerzity Palackého. Cílem bylo zaškolit hlavně pedagogy, preventisty dvojkových základních škol, sociální pracovníky, různé partnery z pedagogicko - psychologických poraden, ale také policisty či strážníky. Přes ně by se tyto důležité informace měly dostat k cílovým skupinám. 

"Městská část Praha 2 vynakládá velké finanční prostředky, které jsou spojeny právě s prevencí kriminality, s prevencí sociálně - patologických jevů a jenom v letošním roce jsme na tuto kategorii vyčlenili více než jeden milion korun. Určitá část těchto prostředků bude právě investována do vzdělávacích programů, do seminářů. Navážeme na spolupráci s Bílým kruhem bezpečí v projektu Městská část vlídná k obětem tak, abychom se zaměřili i na osoby, které jsou oběťmi trestných činů a pokračovali v tomto dlouhodobém programu," řekl Michal Zuna, radní MČ Praha 2.

Již v únoru připravila dvojka seminář, který byl určen zejména pro seniory a věnoval se problematice podomního prodeje energií a také takzvaným energošmejdům. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu