• Načítám...
>

V zahradách Bastionu je k vidění výstava Lukáše Raise

  • 18. května 2022,
  • 13:32,
  • PRAHA 2,
  • Dagmar Kopečková

Bastion v Praze 2 láká návštěvníky na novou výstavu. Jedná se o díla sochaře Lukáše Raise a rozhodně je o co stát.

Reklama

V oblíbených zahradách bastionu v městské části Praha 2 mohou zájemci nově zhlédnout výstavu sochaře Lukáše Raise. Ta se nazývá Sculptures a nese podtitul Světlo, hmota, tvář a Vy. 

"Tato série je první, kterou jsem dělal z nerezu, z ušlechtilé leštěné oceli. A přistupoval jsem k tomu tak, že je to určitý tvar, určitý prostor, je to nějak zpracované, ale vy nemůžete k té soše přistoupit, aniž byste ji nedefinovala. Protože když na sobě máte třeba bílé tričko nebo jakékoli oblečení, tak se v ní odrážíte tolikrát, že ji svým způsobem a určitým procentem definujete a jste součástí té sochy. To je celý koncept a celý princip," říká Lukáš Rais, sochař a autor výstavy.

Jednotlivé exponáty si mohou návštěvníci prohlédnout v celém areálu. Bastion se v Praze řadí mezi oblíbená vyhlídková místa a v letech 2010 až 2012 prošel kompletní rekonstrukcí. Veřejnost k návštěvě láká hned z několika důvodů. 

"Je to bastion, bývalá bašta novoměstských hradeb, takže tohle místo je kouzelné samozřejmě řadou věcí. Jednak tady na vás dýchá historie, ta historie sem sahá až ke Karlu IV., ostatně tady nedaleký kostel také pochází z dob Karla IV. Potom jsou to ty krásné výhledy, krásně upravený prostor a pak bych chtěl zmínit, že se tady kombinují zážitky kulturní - nejen výtvarné, ale i hudební," komentuje Jaroslav Šolc, místostarosta MČ Praha 2.

"Je pěkné, jak se dá spojit moderní umění a moderní věci s tím historickým. Ta výstava je toho důkazem, že to nové a staré může být vedle sebe a působit to nádherně," dodává Alexandra Udženija, starostka MČ Praha 2.

Spojit příjemné posezení s prohlídkou zajímavých exponátů je bezesporu vždy skvělou volbou. Výstavu Lukáše Raise mohou zájemci v zahradách bastionu zhlédnout do 30. dubna roku 2023.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu