• Načítám...
>

Ulice Prahy 2 budou čistější

  • 26. května 2022,
  • 16:06,
  • PRAHA 2,
  • Jaroslav Šetlík

Druhá městská část zvýší četnost úklidů ulic v dalších oblastech. Reaguje tak na podněty občanů. Ti mohou využít k nahlášení nepořádku také například bezplatnou telefonní linku.

Reklama

Praha 2 zintenzivní úklid ulic a vybraných veřejných prostranství. Kromě Vinohrad se zaměří také na další oblasti. Mezi nimi jsou i ta nejnavštěvovanější místa jako je Vyšehrad, Folimanka, Palackého náměstí a okolí náplavky Rašínova nábřeží.

"Pro nás je úklid a čistota na městské části Praha 2 jedna z velkých priorit, nejenom ulic, ale i našich krásných parků. A my jsme dostali některé podněty a připomínky od občanů části Nuslí, které jsou v Praze 2, kolem Rašínova nábřeží a v Podskalí, že by si přáli, aby se tam ta četnost úklidů zvýšila. Takže my jsme na to hned zareagovali a řekli jsme, že samozřejmě a domluvili jsme se s firmou Komwag, aby se tam, kde si to občané přejí, ta četnost úklidů a vysypávání košů zvýšila," řekla Alexandra Udženija, starostka MČ Praha 2.

"My jsme právě v reakci na tu poptávku radnice navýšili počet lidí na jednotlivých úklidových rajonech a plus jsme k tomu pořídili speciální vysokotlaký parní stroj. S tímhle parním strojem nejenomže odstraňujeme travní nálety, ale zároveň chemicky čistíme a dezinfikujeme všechny podchody v Praze 2," řekl Jaroslav Stružka, předseda představenstva Komwag.

Radnice zřídila také speciální bezplatnou infolinku čistoty na čísle 800 879 222, kam mohou lidé hlásit nepořádek v ulicích. Občané mohou podněty předávat i prostřednictvím emailu nebo webové aplikace Čistá dvojka. Výhodou webu je zpětná vazba, jak bylo s oznámením naloženo. 

"Já jsem si to také zkusila. Zrovna tento víkend v Čelakovského sadech jsem viděla, že jsou přeplněné koše, tak jsem to nafotila, poslala a do dvou hodin jsem dostala zprávu, že koše byly vysypány a vše je v pořádku. Takže já vyzývám všechny, ať si to zkusí a hlavně je dobré, když nám občané dají vědět, kde třeba vidí nepořádek v danou chvíli, protože ani my, ani firma Komwag nemůže být všude a neustále. Takže když nám občané napíší, tak my to vyřídíme," řekla Alexandra Udženija, starostka MČ Praha 2.

Městská část má na úklid ulic a veřejných prostranství vyčleněno ve svém rozpočtu pro letošní rok necelé dva miliony korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu