• Načítám...
>

Praha 2 posiluje na vybraných místech policejní hlídky

  • 15. července 2022,
  • 15:07,
  • PRAHA 2,
  • Marek Tereba

Zajistit pořádek a bezpečí na vybraných místech druhé městské části. O to se snaží vedení tamní radnice ve spolupráci s policejními orgány. Naše kamera se s policí vydala do terénu na jednu takovou hlídku také.

Reklama

Bezpečnost v Praze 2 je pro tamní radnici stále prioritou. Proto se po dohodě s policií rozhodla zvýšit četnost kontrol vybraných míst.

„V letních měsících a když je teplo, tak se například na Karlově náměstí objeví více lidí bez domova, objeví se zde více lidí popíjející alkohol kde a kdy by neměli a objeví se zde samozřejmě také uživatelé drog. Proto jsme se domluvili jak se státní policií, tak s městskou policií na tom, abychom tady posílili hlídky a státní policie tady má dokonce hlídky s pejsky," řekla Alexandra Udženija, starostka MČ Praha 2.

„Já jsem také rád, že se nám s Policií České republiky podařilo umístit příslušné policejní ředitelství Policie České republiky tady na Karlově náměstí, které té situaci také rozhodně pomůže. Samotnou kapitolou je náplavka. Náplavka je velmi vítaným místem návštěvníků, ale bohužel i trnem v oku obyvatel Podskalí a my potřebujeme nalézt nějaký balanc mezi bohatým kulturním nebo společenským životem a klidem, který obyvatelé Podskalí potřebují. Nám se v uplynulé době podařila s hlavním městem celá řada věcí. Například nastavit pravidla pro pořádání krátkodobých akcí, pravidla pro pořádání dlouhodobých akcí, je to i ve spolupráci s provozovatelem TCP obměna skladby lodí," řekl Michal Zuna, radní MČ Praha 2.

V ulicích Prahy 2 je také k vidění nová kampaň upozorňující právě na základní pravidla poklidného soužití. Graficky ji zpracovali sami žáci dvojkových základních škol.

„Přišlo nám přes sto návrhů, které v září vystavíme na radnici Prahy 2 a z toho jsme vybrali pět návrhů, které jsme vlastně dali jako grafiku do ulic městské části, kde všechny prosíme, aby se dodržoval noční klid, aby se nepil alkohol tam, kde se pít nemá a prostě abychom byli vůči sobě ohleduplní," řekla Alexandra Udženija.

K posilování bezpečnosti na vybraných místech by se v budoucnu mohli přidat také policisté na koních. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu