• Načítám...
>

Praha 2 připravila další venkovní hru

  • 19. července 2022,
  • 15:51,
  • PRAHA 2,
  • Jaroslav Šetlík

Městská část Praha 2 pokračuje v seriálu venkovních her Putování Prahou 2. Další dvě trasy provedou zájemce po místech, která jsou spjatá s operací Anthropoid a Sokolem. Soutěžit mohou zájemci až do 31. srpna 2022.

Reklama

Druhá městská část pokračuje v sérii venkovních her s názvem Putování Prahou 2. Již v těchto dnech se tak Pražané mohou vydat po nově připravených trasách.

"Putování, taková hravá forma propagace zajímavých míst v Praze 2 a jejich příběhů už má sedm tras. A ty poslední dvě trasy se týkají jednak Anthropoidu a jednak Sokola, protože letošní rok je důležitý z hlediska výročí. Anthropoid, nedávno jsme si připomněli osmdesát let od akce, kdy tady zahynuli parašutisté a Sokol měl letos sto šedesát let od založení," řekl Jaroslav Šolc, místostarosta MČ Praha 2.

Trasy her vedou napříč druhou městskou částí a obsahují několik stanovišť, které musí hráč navštívit.

"Začíná u nejstarší sokolovny tady v Praze 2. Připomíná nejenom Jindřicha Fügnera a Miroslava Tyrše, máme tady tři jednoty, takže vede i kolem největší sokolovny v Riegrových sadech a dostaneme se i na Vyšehrad. Trasa Anthropoid má zde v těchto místech pochopitelně konec a vyvrcholení. Trasa začíná na náměstí Míru a je spojena s místy, kde žili odbojáři, kteří parašutistům pomáhali," řekl Jaroslav Šolc, místostarosta MČ Praha 2.

Do soutěže se mohou zájemci zapojit například pomocí chytrých telefonů. Stačí navštívit webové stránky putovani.praha2.cz, kde se soutěžící zaregistrují a hru následně zahájí. Za správně zodpovězené otázky následně hráči získávají body. Ti, kteří nasbírají dostatečný počet bodů a stihnou do konce srpna odevzdat hrací kartu, se mohou zúčastnit slosování o ceny. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu