• Načítám...
>

Novoměstská radnice láká na bohatý program

  • 29. července 2022,
  • 14:49,
  • PRAHA 2,
  • Jaroslav Šetlík

Koncerty, výstavy i festival vín. To vše, a mnohem více, slibuje program Novoměstské radnice. Kromě akcí sem mohou návštěvníci zavítat také na téměř sedmdesát metrů vysokou věž a užít si unikátní výhled na Prahu.

Reklama

Prostory Novoměstské radnice opět ožijí akcemi. Na podzim, v tamním Velkém sále, připravují bohatý program.

"Například velký festival biodynamických a autentických vín: Praha pije víno, který už na Novoměstské radnici má svoji tradici a návštěvníci oceňují spojení těch karlovských prostor právě s tím vínem, které do Čech přinesl Karel IV. Další festival je zase naopak pro děti, a to se blíží festival Hry a hlavolamy, což je velká přehlídka společenských her, deskových her, ale i hlavolamů," popsal Albert Kubišta, ředitel Novoměstské radnice.

Své akce tu plánuje také Praha 2, která je zřizovatelem Novoměstské radnice.

"Využívá Novoměstskou radnici pro společenské události. Ať už jsou to svatby, které se tu konají, protože Novoměstská radnice je poměrně oblíbeným svatebním místem. My tady máme velký průtok, řekl bych, svateb, ale stejně tak to městská část využívá k vítání občánků a samozřejmě městská část využívá Novoměstskou radnici i pro děkovné koncerty, benefiční koncerty. Praha 2 je známá tím, že má různé kluby pro obyvatele. Klub přátel kultury, Klub pro seniory a podobně," konstatoval Albert Kubišta, ředitel Novoměstské radnice.

Nejen kulturní akce ale lákají k návštěvě Novoměstské radnice. Za zmínku stojí také téměř sedmdesát metrů vysoká věž, která po zdolání dvě stě dvaceti jedna schodů, nabízí návštěvníkům unikátní výhled na Prahu.

"Najednou uvidí střechy Václavského náměstí, uvidí střechy Nového města. Dohlédnou až na Zlíchov. Pohled i na historické centrum Prahy je trošku jiný, než na jaký jsme všichni zvyklí ze Staroměstské věže nebo z Mostecké věže. Ale prostě ten úhel pohledu, i na střechy Malé strany a Starého města, je trošku jiný. Takže to je jedno z velkých lákadel," upozornil ještě Albert Kubišta, ředitel Novoměstské radnice.

Bližší informace o možnostech návštěvy věže i program akcí je zveřejněný na webových stránkách a Facebooku Novoměstské radnice.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu