• Načítám...
>

Náměstí Míru zaplnili pejsci a pejskaři

  • 8. září 2022,
  • 13:09,
  • PRAHA 2,
  • Ondřej Švec

Na náměstí Míru v Praze 2 se to jenom hemžilo pejsky nejrůznějších plemen a jejich hrdými páníčky. Konal se tam totiž tradiční Psí den. Organizátoři i tentokrát připravili pro návštěvníky bohatý doprovodný program, který byl plný zábavy, ale i vzdělání. Lidé se tak mohli například dozvědět, jak psi pomáhají, jak probíhá jejich práce s Celní správou a nechyběla ani oblíbená motivační disciplína Neber buřta a řada dalších soutěží. Akci přišli podpořit zástupci městské části Praha 2 v čele se starostkou Alexandrou Udženijou a místostarostou Janem Korseskou.

Reklama

O tom, že pes je nejlepší přítel člověka, jistě nemusíme žádnému pejskaři vůbec říkat. Jako důkaz, že Češi psy milují, svědčí i to, že v naší zemi jich je registrovaných okolo 2,5 milionu. A právě jim na náměstí Míru v Praze 2 patřil tradiční Psí den, kdy pro ně organizátoři připravili bohatý doprovodný program. 

„Probíráme tu výchovu a výcvik a jak vůbec žít se psem v pohodě, hlavně ve městě. Představujeme zde jednoduché cviky krok za krokem a prezentují se zde i útulky, které tu mají také své krámky a lidé je mohou podpořit v jejich činnosti nákupem nejrůznějších věcí,“ popisuje organizátorka akce Kateřina Kašparová.

Také letošní Psí den měl vedle zábavného a společenského charakteru i vzdělávací funkci. Tentokrát se organizátoři zaměřili na to, kde všude mohou psi pomáhat.

„Jsou zde například organizace, které bych shrnula pod heslem "Když psi pomáhají" a které předvádějí, jak psi mohou být lidem užiteční, jak mohou například fungovat jako asistenční psi a podobně,“ dodává Kateřina Kašparová, organizátorka akce.

Na programu nechyběla ani motivační výzva "Neber buřta", která je pro některé psy zvlášť náročná a také vyhlášení vítězů soutěže Novin Prahy 2 o kurz poslušnosti za přítomnosti čelních zástupců městské části Prahy 2. 

„Jsme rádi, že to děláme, protože pejsek je také obyvatel městské části Praha 2. A to zcela plnohodnotný. Já si myslím, že mají právo na své věci. Děti to mají rády, chodí sem se svými pejsky a tady se naučí, jak s nimi mohou zacházet,“ popisuje místostarosta městské části Praha 2, Jan Korseska.

Městská část Praha 2 nejenže podporuje akce tohoto typu, ale také se snaží psům a pejskařům různě pomáhat a usnadňovat jim život ve městě. Dokonce k tomu nechala vydat důležitou brožurku "Dvojka pro pejskaře".

„Je tam opravdu popsáno vše, co městská část nabízí. Ať už jde o psí louky, jak se pejsek čipuje a další důležité informace. Zároveň nyní v Riegrových sadech děláme revitalizaci, kde bude nová psí louka a pejskové tam budou mít i svá vlastní pítka,“ uzavírá Alexandra Udženija, starostka městské části Praha 2.

Psí den na náměstí Míru v Praze 2 znovu ukázal, že všude tam, kde se na jednom místě potkají pejsci a pejskaři, není o zábavu a dobrou náladu nouze. A když se u toho ještě něco zajímavého dozvědí, tak jde o ideálně strávené odpoledne. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu