• Načítám...
>

Den Prahy 2 s IZS se vydařil na jedničku

  • 9. září 2022,
  • 14:05,
  • PRAHA 2,
  • Johanka Hubičková

Malí i velcí fanoušci složek Integrovaného záchranného systému si v pátek přišli na své v rámci akce Bezpečná dvojka.

Reklama

Tradiční akce Bezpečná dvojka proběhla poprvé v Riegrových sadech. Slunečný den zajistil velké množství návštěvníků z okolních školek i základních škol. Nadšení nikdo neskrýval.

"Bylo to tu naprosto super!" Skandovaly děti.

"Praha 2 připravila další ročník akce Bezpečná dvojka a den s Integrovaným záchranným systémem. Jedná se o čtvrtý ročník s tím, že tato akce se koná už každoročně. Připravili jsme jí ve spolupráci s bezpečnostními i záchrannými složkami, s městskou policií, Policií České republiky, Hasičským záchranným sborem hlavního města Prahy, Zdravotnickou záchrannou službou hlavního města Prahy, i Armádou České republiky, Aktivními zálohami České republiky a jsou zde i zástupci neziskového sektoru," vedl Michal Zuna - radní pro bezpečnost MČ Praha 2.

Bezpečnost je pro Prahu 2 jednou z nejvyšších priorit.  

"Není to jen aktuální situace v našich ulicích, v našich parcích, jsou to i konkrétní osudy našich občanů. I proto je tady dnes zastoupen Bílý kruh bezpečí, který významnou rolí pomáhá obětem trestních činů," dodal Michal Zuna - radní pro bezpečnost MČ Praha 2.

"V podstatě provozujeme nonstop linku 116 006 , takže kdykoli se člověk dostane do úzkých a potřebuje něco prokonzultovat, tak je možné obrátit se na tuto linku. Prostřednictvím této linky se může dostat do našich poraden, které máme v rámci všech krajských měst. A na těch pobočkách na ně čeká vždy právník a psycholog," podotkl Tomáš Hofrichter za Bílý kruh bezpečí.

Konzultace je vždy bezplatná a přijít můžete opakovaně. Vedle Bílého kruhu bezpečí měli hlavní slovo i preventisté z řad policie.

"Úkol preventivního oddělení je seznamovat děti s různými nebezpečnými situacemi, umět na ně reagovat, zároveň je seznamujeme s dopravou v Praze, jakým způsobem se mají pohybovat bezpečně, jak mají oznamovat na tísňovou linku, co mají první říct, že mají jako první oznámit, kde jsou, pak co se stalo a teprve potom to ostatní," řekl Lukáš Kačerovský - preventista, Městská policie Praha 2.

Děti se dozvěděly a naučily řadu důležitých informací. Pro zpestření přijela i jízdní policie a nechyběli tolik oblíbení pejskaři, kteří předvedli svůj um se svými čtyřnohými parťáky. A zástupci z armády byli v permanentním obležení kluků a holek, co si chtěli alespoň na okamžik zkusit podržet zbraň.

Čtvrtý ročník Bezpečné dvojky - Den Prahy 2 společně s Integrovaným záchranným systémem proběhl v naprosté pohodě. Všichni už se těší na další ročník.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu