• Načítám...
>

V Grébovce se již po patnácté oslavovalo víno

  • 25. září 2022,
  • 14:00,
  • PRAHA 2,
  • Marek Tereba

Úrodu desítek českých i moravských vinařství mohli ochutnat návštěvníci v Havlíčkových sadech. Konal se tam již patnáctý ročník tradičního Vinobraní na Grébovce. Kromě vína nechyběla hudba, zábava nebo občerstvení netradičních pokrmů z různých částí světa.

Reklama


Svým koncertem zahájila kapela Eddie Stoilow již patnáctý ročník vinobraní v Havlíčkových sadech, mezi Pražany známých jako Grébovka. Oslavy vína již tradičně začaly v pátek 23. září na náměstí Míru a sobota patřila dění právě v Grébovce. 

„Je to jedna z nejkrásnějších podzimních akcí Prahy, je to tradice a i lidé, jako je třeba Honza Musil, tak to po patnácté i moderuje. Já opravdu chci poděkovat všem, kteří se podíleli na tom, abychom se tady mohli takto společně sejít a jsem strašně ráda za to, že nám vyšlo počasí, protože to je první předpoklad, aby se dnešní den povedl," řekla Alexanda Udženija, starostka MČ Praha 2.

Letošní program patřil opět hlavně burčáku, ale také samozřejmě dalším vínům i různým pochutinám. Na své si přišly také děti, na které čekala zábava v celé dolní části parku.

„Každý si tady něco najde. Je tady spousta dobrých nebo i nejlepších českých a moravských vín. Jsou tady gastronomické dobroty, je tady uspořádána dolní stage, která je komplet pro děti a mládež. Takže opravdu každý si tady něco najde," řekla Alexanda Udženija, starostka MČ Praha 2.

Vinobraní se i letos těšilo hojné účasti Pražanů, které sem láká nejen dobré víno, ale také příjemná atmosféra.

„Ti lidé, jak se všichni baví, jsou usměvaví a do toho krásné počasí."

„Vidím, že máte skleničku nebo kelímek. Co jste si dala?"

„Burčák bílý z Mikulova."

„Jaký je?"

„Dobrý. Není tak sladký jako všechny. Tohle je opravdový burčák, si myslím."

„Teď aktuálně mám rulandské šedé z Vinařství Sonberk. Na to my jsme trošku zatížení, protože když pravidelně jezdíme na Moravu, tak ho pravidelně navštěvujeme, tak se toho držíme."

„Abych řekla pravdu, jsem tady poprvé. Poprvé a vcelku poprvé na Grébovce. Mně se tady moc líbí. 

„A co jste si dala?"

„Dala jsem si ryzlink suchý. Já mám ráda suché víno."

„A jaké je?"

„Ještě jsem neochutnala."

„Zkuste to."

„Je moc dobré, Vinařství Volařík, výborné."

Ani letos nechyběla vína právě z místní vinice. Tu založil již Karel IV. Ročně tady vyprodukují čtyři tisíce litrů vína. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu