• Načítám...
>

Praha 2 zvala na Adventní zastavení u Ludmily

  • 28. listopadu 2022,
  • 14:40,
  • PRAHA 2,
  • Lucie Sinková

Praha 2 zvala na již tradiční Adventní zastavení u Ludmily, které se konalo v neděli 27. listopadu od 13 hodin na náměstí Míru. Program byl připravený jak pro děti, tak i pro dospělé. Malí návštěvníci zamířili k výtvarným dílnám a velcí ke stánkům se svařeným vínem a klobásou. Nakonec se rozsvítil vánoční stromeček.

Reklama

Jako každý rok i letos pořádala druhá městská část akci s názvem Adventní zastavení u Ludmily. Pro návštěvníky byl připraven opět bohatý program a také polévka pro zahřátí.

,,Měli jsme bramborovou polévku, ta je tady tradiční, je to adventní bramborová polévka a byl o ní nečekaný zájem. Rozdala se velice rychle, lidé si pochutnali. A musím říci, že si nikdo nestěžoval," prozradil Jan Kolář, místostarosta MČ Praha 2.

Pro děti bylo nachystáno představení, které si připravilo loutkové Divadlo Damdam.  

,,Dobrý den, já tady chystám takovou legraci, bude to divadelní představení, které je o mně. Já se jmenuji Žbluňk a bude to i o mém kamarádovi, který se jmenuje Kvak. Děti mě mají velmi rády. Já chytám mouchy a to se vždy dětem líbí," řekl žabák Žbluňk z Divadla Damdam.

"Každopádně se to bude jmenovat Vánoční žabí příběh."

 Kromě divadélka pro nejmenší byla na náměstí Míru nachystána i výtvarná dílna, kde si děti mohly zdobit perníčky nebo vyrobit ozdoby a následně je pak pověsit na připravený stromeček.

Anketa:

,,Já jsem zdobila andílka. Zdobím ho bílou a žlutou a baví mě to moc!"

,,Já tu vyrábím stromeček a nazdobila jsem ho kuličkami. Barvu mají zlatou a barevnou. Jsou zkrátka barevné."

,,Ne, já nechci zdobit perníček!"

,,Bylo tady také malování na obličej. Děti tady chodily namalované do nejrůznějších zvířátek, ať už vánočních nebo nevánočních," nechal se slyšet Jan Kolář, místostarosta MČ Praha 2.

A dospělí si zase pochutnali na svařeném víně, punči nebo klobáse a haluškách. A pro všechny byl slavnostně rozsvícen i vánoční strom, který byl následně umístěn do foyer radnice. A protože zima je dlouhá a Vánocemi nekončí, tak zastupitelé Prahy 2 mají pro všechny zájemce až do konce února, tedy pokud počasí dovolí, otevřená kluziště, a to v Havlíčkových sadech a na Folimance přímo pod Nuselským mostem.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu