• Načítám...
>

Zastupitelé MČ Praha 2 zpívali koledy na Náměstí Míru

  • 19. prosince 2022,
  • 13:52,
  • PRAHA 2,
  • Monika Rusová

Během poslední letošní adventní neděle se na náměstí Míru zpívalo. Již tradičně zpívali zastupitelé Prahy 2 společně s občany vánoční koledy. Jak to na akci vypadalo a kolik lidí přišlo uvidíte v naší reportáži.

Reklama

Již tradičně se sešli zastupitelé městské části Praha 2, aby si mohli společně s občany zazpívat vánoční písně. 

"My jsme se tady dneska sešli po dvaadvacáté. Nepočítám ty dva roky covidu, kdy jsme nesměli. Tuto tradici založila naše bývalá kolegyně paní místostarostka Jarmila Cechnerová," řekl Jan Korseska (ODS) - místostarosta MČ Praha 2.

 "Ona zpívala s černovickou dechovkou. Každý rok jsme tady měli pozvanou černovickou dechovku a s ní jsme zpívali vánoční koledy, což samo o sobě, by možná někdo řekl, že to není možné a možné to je a bylo to velmi zajímavé," řekla Jana Černochová (ODS) - ministryně obrany ČR.

"Je pravda, že tu tradici od začátku pamatuji pouze já a naše paní kolegyně Jana Černochová a ostatní se přidávali a přidávají se s radostí," řekl Jan Korseska (ODS) - místostarosta MČ Praha 2.

"Prostě už jsme takový inventář této městské části Praha 2," řekla Jana Černochová (ODS) - ministryně obrany ČR.

Ač se tady na náměstí Míru zpívaly opravdu známé české koledy, na místě se rozdávaly i noty a texty, aby se mohl zapojit úplně každý.

"Já mám velice rád koledu Narodil se Kristus Pán a všechny ty koledy, které znějí, jsou krásné, ale to Narodil se Kristus Pán je nejlepší," řekl Jakub Berka - farář kostela sv. Ludmily.

"Já mám nejradši Štědrý večer nastal," řekl účastník akce do ankety.

"Narodil se Kristus Pán," řekla účastnice akce do ankety.

"Moje oblíbená je Narodil se Kristus Pán, protože to je poselství Vánoc," řekl účastník akce do ankety.

Během akce kromě zpívání proběhlo i vyhlášení vítězů z řad dětí. Vyhrálo jich hned několik, protože pouze jedna nejkrásnější ozdoba se nedala vybrat. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu