• Načítám...
>

V novém roce spustila Praha 2 další vzdělávací semináře

  • 3. ledna 2023,
  • 17:22,
  • PRAHA 2,
  • Kristýna Svobodová

Praha 2 v novém roce zahájila další vzdělávací semináře. Hned v úvodu roku školila seniory o zásadách bezpečného chování.

Reklama

Hned v úvodu nového roku zahájila městská část Praha 2 vzdělávací semináře. V tom prvním se policejní školitelé zaměřili na zásady bezpečného chování.

"My jsme z kraje roku připravili hned dva preventivní programy. Tím prvním bude beseda o osobním bezpečí seniorů, tu spolupořádáme s Policií České republiky s oddělením prevence Krajského ředitelství hlavního města Prahy," řekl Michal Zuna (TOP 09) - radní MČ Praha 2.

"V současné době, kdy jsou různá obchodní šílenství, budeme seniorům vysvětlovat, jak se zachovat, aby se nestali oběťmi kapesních krádeží, zmíníme i podvodná jednání," řekla Petra Zelenková - oddělení prevence PČR.

"Co říkáte na tyto akce?"

"Je to výborná věc a lidé by to měli sledovat," řekla Jarmila Nováková - seniorka a obyvatelka Prahy 2.

Během semináře se preventisté zaměřili také na problematiku podomního prodeje. S podvodníky, kteří se za takové prodejce vydávají, se prý totiž senioři setkávají nejčastěji.

"Musím zdůraznit to, že většina těch podvodníků jsou velmi schopní manipulátoři, kteří se vetřou do přízně tím způsobem, že zazvoní třeba na seniora, požádají ho o vodu pod záminkou, že se jim třeba udělalo špatně a následně, kdy i ten senior je rád, že má s někým nějaký kontakt, tak toho dotyčného člověka pozve třeba do chodby, kdy v momentě, kdy třeba odejde do kuchyně pro tu vodu, tak ti lidé jsou schopni odcizit třeba peněženku," řekla Petra Zelenková - oddělení prevence PČR.

Další seminář by měl proběhnout už 10. ledna. Zaměřit by se měl na praktické rady a doporučení, jak se v různých situacích správně zachovat a předejít tak například právě krádeži. Seminář proběhne opět na radnici Prahy 2.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu