• Načítám...
>

Praha 2 ocenila své učitele a pedagogy

  • 28. března 2023,
  • 19:14,
  • PRAHA 2,
  • Monika Rusová

V prostorech Novoměstské radnice v Praze 2 se konala již každoroční oslava Dne učitelů. Slavnostního setkání se účastnilo několik desítek pedagogů a učitelů spolu s ministryní obrany, starostkou MČ Praha 2 a dalších radních.

Reklama

28. března si připomínáme výročí narození J. A. Komenského tím, že slavíme Den učitelů. Praha 2 už tradičně v tento termín pořádá setkání jejich pedagogů a radních.

"Smysl dnešního setkání je poděkovat a pogratulovat našim ředitelům a učitelům jak základních, tak mateřských škol k jejich dnu a hlavně jim poděkovat za práci, kterou odvádí," řekla Alexandra Udženija (ODS) - náměstkyně primátora hl. m. Prahy, starostka MČ Praha 2.

Během slavnostního shledání byly oceněné čtyři učitelky. Každá z nich vyučovala více než 40 let. 

"Oceněné učitelky a pedagožky byly vybrané podle toho, jak jsou dlouho na školách a jakou aktivitu na těch školách provádí," řekla Alexandra Udženija (ODS) - náměstkyně primátora hl. m. Prahy, starostka MČ Praha 2.

"Dostaly diplomy, kde je poděkování ze strany paní radní a zároveň dostaly dárky od městské části Praha 2 a květiny," řekla Petra Hainzová (TOP 09) - vedoucí Odboru školství Prahy 2.

"Já bych jim chtěla strašně moc poděkovat, nejen za to, jak zvládli online výuky v době covidu, protože jsme neměli ani pořádně příležitost se v minulých letech na Novoměstské radnici při takovéto příležitosti potkávat, ale chtěla bych jim poděkovat i za to, jak zvládli poslední rok, protože Praha 2 na to, jak je malá městská část, má 4 kilometry čtvereční, máme něco kolem 50 000 obyvatel, tak jsme jen tak mimochodem umístili v našich školách a školkách až 400 ukrajinských dětí. Teď jich tam chodí něco kolem 270. Já jsem za to dneska našim pedagogům poděkovala, protože vím, že to není jednoduché. Prostory v našich školách nafukovací nejsou a tak se museli uskromnit," řekla Jana Černochová (ODS) - ministryně obrany ČR.

Letošní rozpočet městská část Praha 2 investuje do školství rekordní částku 180 000 000 korun, tak snad se pedagogové, učitelé i žáci budou v této části Prahy cítit v následujících letech ještě komfortněji. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu