• Načítám...
>

V Praze 2 se konal největší pražský jazzový open air

  • 1. května 2023,
  • 17:30,
  • PRAHA 2,
  • Veronika Kuželková

Na Karlově náměstí v Praze 2 se konal Mladí ladí jazz Open Air 2023. V rámci akce se měli možnost představit jak zahraniční, tak i tuzemští talenti i hvězdy současné jazzové a experimentální scény. A také umělci, kteří neváhají jít například za hranice žánrů.

Reklama

Čarodějnické odpoledne se v Praze 2 neslo na vlnách jazzu. V parku na Karlově náměstí se totiž jako každoročně konal mezinárodní hudební festival Mladí ladí jazz.

"Tak my to podporuje dlouhodobě, protože v ten den, kdy se koná festival Mladí ladí jazz vlastně Karlovo náměstí ožije radostí, spontánností, svobodou. Protože když se řekne jazz, tak mě se hned vyjeví svoboda, spontánnost, tvůrčí schopnosti a tak dále. A je to také kvůli tomu, že náš místostarosta, který má na starosti kulturu, Jaroslav Šolc je také výborným jazzmanem a on to sem přivedl. A my jsme za to strašně rádi, že se organizátoři vracejí a že mají důvěru v nás, že jim tady poskytneme skvělé místo, aby si to lidé užili," řekla Alexandra Udženija (ODS), starostka, MČ Praha 2.

"Já jsem rád, že jazz tady na Karláku ožívá a přitáhnul spoustu zájemců. A samozřejmě jazzu není nikdy dost jako dobré hudby a snažíme se o to nejenom tady na Karláku, ale i při jiných akcích v Praze 2," řekl Jaroslav Šolc (ODS), místostarosta, MČ Praha 2.

anketa

"Jazz se mi líbí, chodím sem rád a jazz je moje krevní skupina. Jsem tu po několikáté a je to tady bezvadné. Nálada, sluníčko, pohoda."

"Líbí se nám tady, ano, líbí se nám tady. Byli jsem tady teda poprvé a možná by stálo za to, aby to bylo častěji. Je tu prima, krásný počasí, takže jsme spokojeni."

"Je to výborný. Pan Kludský kdysi řekl, že smyslem života je hledání radosti. A to je tady vlastně, to tady lidé najdou. Škoda, že to není častěji a tři čtvrtě roku ta Praha nemá moc takových akcí."

Návštěvníci parku se podobných hudebních akcí dočkají v budoucnu častěji. Praha 2 s nimi počítá po plánované revitalizaci Karlova náměstí. Ta by měla být dokončena v roce 2027. Severní část parku u Novoměstské radnice se totiž promění v centrum společenských a kulturních akcí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu