• Načítám...
>

Žáci Prahy 2 se utkali na Sportovním dnu mládeže

  • 8. června 2023,
  • 9:00,
  • PRAHA 2,
  • Kristýna Svobodová

Žáci prvních až osmých tříd Prahy 2 na sportovišti Základní školy Botičská poměřili své síly v několika disciplínách. Konalo se tady totiž Národní semifinále Sportovního dne mládeže s Tenisovou akademií Jana Váni.

Reklama

Fotbal, florbal, házená, frisbee a tenis. V těchhle odlišných disciplínách se utkali žáci ze dvou základních škol Prahy 2. Ve sportovním areálu ZŠ Botičská na Vinohradech se totiž uskutečnil Sportovní den mládeže s Tréninkovou akademií tenisty Jana Váni.

"49. zastávka v rámci Národní sportovní soutěže - Sportovní den mládeže, dnes nově premiéra v městské části Praha 2 za podpory úřadu městské části a v podstatě garantem celé akce je pan místostarosta Michal Zuna," řekl Jan Váňa - organizátor Sportovního dne mládeže.

"Já jsem rád, že se podařilo uskutečnit první ročník Sportovního dne mládeže, já osobně sport vnímám jako součást primární prevence, ať už v oblasti zajištění zdraví dětí a mládeže, v získání určitých fyzických dovedností nebo psychické odolnosti," řekl Michal Zuna (TOP 09) - místostarosta MČ Praha 2.

Soutěžního pětiboje se v rámci semifinále tréninkové akademie zúčastnili žáci prvních až osmých tříd ze základních škol Botičská a Na Smetánce.

"Nejdříve byla kvalifikace, sbírali jednotlivé body a teď už můžeme sledovat týmovou soutěž, kdy jednotliví kapitáni losují z osudí, takzvaně z ohnivého poháru soutěže TAJV disciplínu, která je může posunout do toho finálového klání," řekl Jan Váňa - organizátor Sportovního dne mládeže.

Své síly děti změřily společně i proti sobě. Do národního finále pak postoupili hráči ze tří nejlepších týmů. 

"Jejich úkolem je vyhrát minimálně dva zápasy, aby se stali nejúspěšnějším týmem a následně, protože to je i soutěž individuální, nejen týmová, ten nejúspěšnější tým si členové mezi sebou zahrají o první až páté místo. Ti nejlepší budou získávat poháry a medaile z rukou pana místostarosty," řekl Jan Váňa - organizátor Sportovního dne mládeže.

Národní finále se pak uskuteční v Kladně 9. prosince. Nominovaní hráči z Prahy 2 tam budou soupeřit o pozici národního vítěze a také o putovní zlatý pohár Tréninkové akademie Jana Váni.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu