• Načítám...
>

Praha 2 připravila pro své děti den plný zábavy

  • 8. června 2023,
  • 15:53,
  • PRAHA 2,
  • Kristýna Svobodová

Nejmladší obyvatelé druhé městské části zaplnili areál úklidové a svozové společnosti Komwag. Konal se tady totiž už 17. ročník akce Dvojka s Komwagem určená především dětem a jejich rodičům.

Reklama

Areál úklidové a svozové společnosti Komwag se první červnovou středu jen hemžil dětmi. Společnost tady totiž ve spolupráci s Prahou 2 pořádali už už 17. ročník akce Dvojka s Komwagem. 

,,Je to naučno-poznávací program, můžou se tady seznámit jak se stroji a zařízeními, kterými provádíme úklid a obsluhu tady městské části. Na všechno si tady můžou sáhnout a to je samozřejmě pro ně to nekrásnější. Každý kluk chtěl být popelářem a tady se mu to může stát," řekl Jaroslav Stružka - výkonný ředitel společnosti Komwag.

Posadit se za volant popelářského auta, ale zdaleka nebylo jediným zážitkem dětí. Zblízka si mohly prohlédnout i další vozidla. Výstava úklidové a svozové techniky byla pestrá. 

,,Od popelářských aut tak na čištění ulic, malých samosběrů. Máme tady i zelenou techniku, máme tady nejmenší čtyřkolky, kterými se sbírají psí exkrementy, máme tady žací stroje," doplnil Stružka.

Součástí akce pak byla samozřejmě environmentální osvěta.

,,V rámci toho programu si děti vyzkouší, jak se třídí odpad, říkáme jim, jak se potom odpad dále využívá a máme pro děti připraveno spoustu soutěží," řekl Dalibor Nigrin - lektor environmentální osvěty společnosti EKO-KOM.

Mezi stánky, které byly určeny především dětem, pak byly i takové, které cílily především na jejich rodiče. Jako třeba tenhle od nadačního fondu Dvojka srdcem, který založila Praha 2 před pěti lety.

,,Pomáháme právě nejenom dětem z městské části Praha 2 a jejich rodinám, které tu pomoc potřebují. Dneska tady třeba propagujeme finanční pomoc na dětské tábory rodinám, které to potřebují," popsala Lucie Pechová - předsedkyně nadačního fondu Dvojka srdcem

V rámci zábavného dne pro děti si nejmenší obyvatelé Dvojky mohli vyzkoušet třeba skákací hrad, maxi-domino, malování na obličej nebo si užít ukázku freestylové jízdy na kole.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu