• Načítám...
>

Novým starostou Prahy 2 se stal Jan Korseska

  • 20. června 2023,
  • 14:48,
  • PRAHA 2,
  • Jaroslav Šetlík

Zastupitelé městské části Praha 2 na svém zasedání zvolili novým starostou Jana Korsesku. Z funkce uvolnili Alexandru Udženiju, která na svůj post rezignovala.

Reklama

Druhá městská část má nového starostu. Tím byl v tajné volbě zastupitelstva zvolen jedenadvaceti hlasy Jan Korseska.

"Já si toho vážím, že jsem neprošel osmnácti, ale jedenadvaceti hlasy, protože to, co tady děláme a ty vize, které máme, uspokojí i opozici. A já si, tak jak jsem říkal, si myslím, že budu rád, když dosloužím a v roce 2026 i ti, kteří mi nedali ten hlas, by řekli, že se dneska zmýlili a že ten hlas dát měli. Já jsme tady říkal v tom svém proslovu nebo těch vizích, že bych rád upravil dotační vztahy hlavního města Prahy vůči nám a městským částem. A pak bych chtěl vrátit sem na Dvojku takovou zvyklost, že komunální politika by měla být o tématech, nikoliv o politikaření a politice. Čili témata a řešení těch témat napříč politickými stranami," řekl Jan Korseska (ODS), starosta MČ Praha 2.

Jan Korseska ve funkci starosty nahradil Alexandru Udženiju, která od února tohoto roku působí jako náměstkyně primátora hlavního města Prahy. Ta kromě postu starostky opustila také své místo radní městské části, na kterém ji vystřídala Lucie Pechová.

"Tou mojí hlavní vizí je to, aby sociální politika městské části Praha 2 byla i nadále minimálně tak skvělá, jako je doposud. Abychom byli i nadále výkladní skříní Prahy, aby třeba i jiné městské části se u nás mohly inspirovat. Samozřejmě těmi hlavními pracovními prioritami bude adresná podpora organizací, které pomáhají potřebným občanům včetně našeho Centra sociálních služeb Praha 2," řekla Lucie Pechová (ODS), radní MČ Praha 2.

Lucie Pechová získala v tajné volbě zastupitelů devatenáct hlasů.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu