• Načítám...
>

V Riegrových sadech zahájili 10. ročník Hudebního léta

  • 12. července 2023,
  • 21:17,
  • PRAHA 2,
  • Kristýna Svobodová

V Riegrových sadech zahájila městská část Praha 2 jubilejní desátý ročník akce Hudební léto. Během prvního koncertu už tradičního hudebního cyklu zazněly známé muzikálové hity. Smyslem letošního ročníku pak bylo také představit parky Prahy 2.

Reklama

Takhle se v polovině července rozezněly pražské Riegrovy sady. Odstartoval tady totiž jubilejní 10. ročník cyklu Hudební léto. První z celkem čtyř koncertů pod širým nebem tentokrát nabídnul posluchačům známé muzikálové hity.

,,Trošku tím inovujeme, protože i v předchozích letech jsme vždycky na začátku měli klasiku a v té druhé půlce spíše jazz nebo jiné žánry. Letos jsme si řekli, že se zkusíme trošku žánrově rozšířit," řekl radní MČ Praha 2 Jaroslav Šolc (ODS).

,,Rozhodli jsme se, že každý z těch parků bude mít jiný žánr, každý koncert bude mít jiný žánr, protože po celých těch devět let jsme dělali vždycky klasickou hudbu a jazzovou hudbu, takže jsme se rozhodli, že opravdu pro návštěvníky to vymyslíme ještě více pestřeji," doplnila pořadatelka akce Helena Bendová.

,,Takže nás čeká nejen dneska, ale i v těch příštích koncertech, které budou ještě v Havlíčkových sadech, na Folimance a na Karlově náměstí, klasika i jazz, bude tam i blues, ale bude tam i tango a nebo úžasný smyčcový kvartet japonských studentů," sdělil Šolc.

V rámci letošního prvního koncertu v Riegrových sadech zazněly známé árie z muzikálů jako Johanka z Arku, Evita nebo třeba Bídníci.

,,Tyto akce jsou určeny pro všechny, kdo mají rádi hudbu a kdo se nebojí, že přijde bouřka nebo něco podobného. Takže je to zdarma. Přijďte, všichni jste srdečně zváni," doplnil Šolc.

Smyslem akce je přes léto hudebně oživit parky na území městské části Prahy 2 a zároveň do akce zapojit i zdejší muzikanty. V letošním roce navíc radnice pro veřejnost v parcích přichystala vzdělávací kvízové soutěže.

,,Máme takové tři venkovní trasy právě v Riegrových, v Havlíčkových sadech a na Folimance, kde mohou účastníci opět zdarma projít vždy deset zastavení, luštit kvízové otázky, šifry, dozvědí se přitom mnoho zajímavého a nejen, že to je zdarma, ale ještě se někteří, kteří dostanou dostatečný počet bodů, mohou těšit na úžasné věcné ceny," doplnil radní Prahy 2 Jaroslav Šolc.

Pokud jste koncert v Riegrových sadech nestihli, podobná příležitost se letos naskytne ještě třikrát. Ta nejbližší bude 26. července v Havlíčkových sadech od šesti hodin večer. Více informací najdete na stránkách městské části Prahy 2.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu