• Načítám...
>

Změna tramvajových linek v Praze 2

  • 2. září 2016,
  • 10:32,
  • PRAHA 2,
  • Jana Schillerová

Městská část Praha 2 požadovala změny jízd tramvajových linek na svém území. Některé linky jsou obnoveny, některé jezdí častěji. Stalo se tak po jednání se společností Ropid.

Reklama

Praha 2 se dočkala změn v městské hromadné dopravě. Na změně se podílela městská část Praha 2 ve spolupráci s Ropidem.

„Praha 2 měla v zásadě tři až čtyři požadavky. Za prvé to propojení náměstí I.P. Pavlova s Vršovicema, a to tak, že celotýdenně a celodenně, potom posílit tramvajové spojení s náměstím Bratří Synků na Slupi, a dále Prahu 6 tak, aby to jezdilo celodenně a celotýdenně,“ řekl Jan Korseska, místostarosta MČ Praha 2.

„Tou největší změnou je zavedení tramvajové linky číslo 6, která splní většinu požadavků městské části Praha 2, na zajištění přímého spojení, a zároveň tím posílíme dopravu mezi Karlovým náměstím a I.P. Pavlova, kde máme kapacitní problémy, protože se jedná o nejvytíženější úsek tramvají v Praze, takže tímto opatřením vlastně vyřešíme většinu požadavků Prahy 2,“ řekl Filip Drápal, tiskový mluvčí Ropid.

Změny se týkají tramvajové linky 11 a 13, které jezdí po Vinohradské ulici. Jezdí celodenně a i o víkendu. Došlo zároveň k propojení spojů mezi Olšanskými a Vinohradskými hřbitovy.

„Ještě máme jedno dlouhodobější přání, a to je změna toho autobusu, který spojuje Karlovo náměstí, nemocnici U Apolináře a I.P. Pavlova tak, aby zajížděl i do oblasti ke Karlovu, ale to zároveň souvisí i s humanizací magistrály, protože tam je stavební úprava, kterou je potřeba udělat,“ řekl Jan Korseska.

Pražané by se také mohli výhledově dočkat spojení třeba ze Ztracenky, nebo z parku Bastion, ze kterého v současné době není žádné spojení.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu