• Načítám...
>

Na náměstí Míru křtili stejnojmennou knihu

  • 18. června 2018,
  • 19:04,
  • PRAHA 2,
  • Lenka Castillo

Náměstí Míru na Královských Vinohradech je další kniha z dílny autorů Milana Poláka a Dagmar Broncové. Vydalo ji nakladatelství Milpo a slavnostně byla pokřtěna přímo uprostřed náměstí.

Reklama

Nová kniha autorů Milana Poláka a Dagmar Broncové byla slavnostně pokřtěna. Kniha s názvem náměstí Míru na Královských Vinohradech pojednává o jedno z nejzajímavějších pražských prostranství. O vinohradském náměstí Míru v Praze 2. 

"To je čtvrť, která má vlastní esprit. Je to úplně jiná čtvrť, než všechny ostatní. Dýchá vlastním životem, kulturou, historií," řekl Milan Polák, autor knihy.

Knihy, které píše dvojice Broncová - Polák již tradičně podporuje Úřad MČ Praha 2. Sama její starostka má doma od autorů knihy všechny. 

"Musím říct, že z toho mám ohromnou radost, protože je to zase něco, co přibližuje i mladé generaci historii a dějiny Prahy 2," řekla Jana Černochová, starostka MČ Praha 2.

Kniha Náměstí Míru na Královských Vinohradech manželů Dagmar Broncové a Milana Poláka se od těch předešlých liší např. tím, že se v ní dočtete o osobnostech spjatých tímto náměstím. 

"My se tady více zabýváme, kromě architektury, i lidskými osudy. Snažíme se příběhy těch stavitelů a obyvatel přivést," řekl Milan Polák, autor knihy. 

Na křtu takovéto knihy nesměl chybět přípitek a ve skleničkách nebylo nic jiného, než víno z Havlíčkových sadů. Chutnalo o otci Stanislavovi, faráři z kostela sv. Ludmily. Právě on se totiž stal kmotrem knihy, kterou má dokonce už i přečtenou. 

"Já jsem právě nejdříve přečetl těch 16 stránek, co tam je o kostele, ale pak jsem to začal číst od začátku a za 3 dny jsem to měl přečtené celé," řekl P. Stanislav, farář kostela sv. Ludmily.

Během křtu nezapomněli autor a kmotr knize popřát.

"Přeji úspěch, aby se úspěšně prodávala," řekl P. Stanislav. 

"Já bych si přál, aby si našla čtenáře a aby se lidem líbila alespoň tak, jako já mám rád toto náměstí," řekl Milan Polák.

Barevně ilustrovaná výpravná kniha má 160 stran. Koupit si ji je možné v síti prodejen knihkupectví Academia, nebo prostřednictvím internetového knihkupectví www.kosmas.cz.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu