• Načítám...
>

Na náplavce se opět po roce ochutnávalo pivo

  • 19. června 2018,
  • 16:59,
  • PRAHA 2,
  • Kristýna Svobodová

Hudba, dobré jídlo a hlavně desítky druhů piva. Takový byl letošní ročník festivalu malých a mini českých pivovarů. Užít si ho mohli Pražané i návštěvníci metropole na Rašínově nábřeží.

Reklama

Na náplavce Rašínova nábřeží se konal degustační festival malých a mini českých pivovarů. 6. ročníku této akce se letos zúčastnilo více než 50 originálních značek a návštěvníci mohli ochutnat nejrůznější druhy piva. 

"Začneme ležáky. Ležák je úplně základní technologický princip, který vymysleli Češi, rsp. to v Plzni vymyslel Němec v Čechách žijící. A pak jsou to nejen ty spodně kvašené, ale i aly, stouty, ipy, různá ochucená piva, citrusová s všelijakými příchutěmi a podobně. Spodně i svrchně kvašená, prostě každý pivovar se specializuje vždy na určitý sortiment, takže si každý určitě přijde na své," řekl Jiří Sedláček, ředitel festivalu.

A na své si přišly také ženy, a to i ty, kterým běžné hořké pivo příliš nechutná. Třeba originální pivo značky Aurosa je totiž určené právě pro ně. 

"Chtěla jsem udělat něco více módního nejen v oblečení, a proto jsem vymyslela toto první pivo pro ženy," řekla Martin Šmírová, autorka receptu piva Aurosa. 

"Pivo vždy stahovalo lidi dohromady a sdružovalo. Tzn. já podporuji to, aby se lidé scházeli, aby spolu mluvili, aby si vyměňovali názory, a to pivo, to je prostě spojovatel. Takže myslím, že to je správné a tato cesta, kterou jsme se vydali, je ta pravá," řekl Jan Korseka, místostarosta MČ Praha 2. 

Ke zlatavému moku nechyběly ani typické pochutiny a pořadatelé připravili také bohatý doprovodný program. Na pódiu se tak vystřídaly třeba Plastic People of the Universe nebo kapela Orchidea.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu