• Načítám...
>

Klub dvojka pořádá další komentované procházky

  • 28. června 2018,
  • 20:00,
  • PRAHA 2,
  • David Wilczek

Klub dvojka pro přátele kultury si pro své občany připravil komentovanou procházku zaměřenou na osobní život Boženy Němcové, který většině není tolik znám. Účastníci se tak mohli například dozvědět, která místa v Praze 2 ovlivnila tuto významnou spisovatelku.

Reklama

Klub Dvojka pro přátele kultury si opět připravil na toto léto komentované procházky po známých, ale i méně známých místech Prahy 2. Podle radního Jaroslava Šolce je o tyto akce velký zájem. 

"Ohlas u našich členů klubu, společně s klubem Dvojka pro seniory, byl veliký. Takže pro ten veliký zájem jsme na letošní rok opět naplánovali další sérii vycházek místy, kde jsme ještě nebyli," řekl Jaroslav Šolc, radní MČ Praha 2. 

Tentokrát měli účastníci možnost si prohlédnout místa, kde žila a tvořila své nejznámější díla spisovatelka Božena Němcová.

"Jedná se většinou o dnes neznámé objekty. Bydliště Boženy Němcové na Horním Novém Městě pražském a samozřejmě vynecháváme ty 2 domy, které jsou označeny pamětními deskami," řekl Antonín Kopka, průvodce. 

Komentovaná procházka byla zaměřena na poslední roky života Boženy Němcové a okolnosti, které ovlivnily její tvorbu.

"Soustředíme se hlavně na ta poslední léta jejího žití, velice strastiplného, na její osudy a na význam těchto objektů pro její dílo," řekl Antonín Kopka.

Mezi nejznámější díla Boženy Němcové, která vznikla během jejího života v Praze, patří Pohorská vesnice, Divá Bára, Pan učitel nebo Chyže pod horami.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu