• Načítám...
>

Praha 2 rozdělila granty

  • 13. července 2018,
  • 19:13,
  • PRAHA 2,
  • Lukáš Kubát

Městská část Praha 2 rozdělila granty na rok 2018 a první čtvrtletí roku 2019, a to v sedmi oblastech. Nejvíce peněz ze čtyř milionů na grantovou činnost půjde do sportu.

Reklama

Sport, kultura, mimoškolní činnost dětí a mládeže, sociální a sociálně-zdravotní oblast, životní prostředí, prevence kriminality a prevence sociálně-patologických jevů a návazné kriminality. To je 7 oblastí, ve kterých MČ Praha 2 rozdělila grantovou finanční podporu. 

"Na granty máme v rozpočtu vymezeno zhruba 4 miliony korun. Nutno podotknout, že v rozpočtových oblastech běžných výdajů jsou kvanta peněz, takže ty 4 miliony jsou taková třešnička na dortu," řekl Jan Korseska, místostarosta MČ Praha 2.

Nejvyšší částka poputuje do oblasti sportu.

"Největší částka jde do na sport. My máme 2,4 milionu korun hlavně na mládež. Dále jsou to mimoškolní aktivity mládeže, tam jde zhruba 500 tisíc. Do těch mimoškolních se dá ještě zařadit to, že MČ podporuje dětský tábor, který pořádá Dům dětí a mládeže Praha 2," řekl Jan Korseska. 

Nejvíce žadatelů pak bylo o granty kulturní, ve kterých Praha 2 rozdělí 800 tisíc a mnohé z podpořených akcí se budou vázat k letošním kulturně-společenským výročím. 900 tisíc korun poputuje do oblasti sociální a sociálně-zdravotní. 

"Spolupracujeme s naší příspěvkovou organizací Centrum sociálních služeb. Ta spolupráce je velmi dobrá a vzhledem k tomu, že i oblast sociální má na starost kolegyně Udženija a opravdu se tomu věnuje, tak si myslím, že našim seniorům je zde krásně," řekl Jan Korseska.

Do oblasti životního prostředí pak míří 250 tisíc korun a podporu získá 11 projektů.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu