• Načítám...
>

Praha 2 myslí na bezpečnost i přes léto

  • 16. července 2018,
  • 11:47,
  • PRAHA 2,
  • Lukáš Kubát

Pro Prahu 2 je jednou z priorit bezpečnost občanů. V letním období se ale jak městští, tak i státní policisté zaměřují na jiné cíle, než v období školního roku. Jeden z největších problémů MČ Praha 2 je náplavka. To by se ale už brzy mohlo změnit.

Reklama

S létem mnoho Pražanů vyráží na dovolené. Na druhou stranu přibývá turistů a lidí, kteří tráví svůj volný čas venku. Pro Prahu 2 to znamená změny v tom, jak přistupovat k bezpečnosti v MČ. 

"Během školního roku využíváme např. strážníky městské policie využíváme především k ochraně přechodů u škol a školek, což s příchodem léta padá. Tyto hlídky mohou být použity na jiných lokalitách, např. v parcích, ať už je to Folimanka, Riegrovy sady nebo Grébovka," řekl Martin Víšek, místostarosta MČ Praha 2. 

Místostarosta Martin Víšek na předprázdninovém zastupitelstvu předkládal závěrečné zprávy o bezpečnosti, a to jak z pohledu městské, tak státní policie.

"Praha 2 stále zůstává prakticky nejbezpečnější MČ v rámci širšího středu města. Pochopitelně se potýkáme s určitými problémy, ať už je to velké množství lidí na náplavce, nebo rušení nočního klidu," řekl Martin Víšek.

Situace na náplavce by se mohla výrazně zlepšit v příští sezóně. Jednak by v nových kobkách, oproti stávajícím nálevnám, měli být preferováni jiní nájemci. Také by se měl snížit počet lodí, které jsou na Rašínově nábřeží zakotveny.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu