• Načítám...
>

Městská část Praha 2 zřídila nové jesle

  • 30. srpna 2018,
  • 16:03,
  • PRAHA 2,
  • Kristýna Svobodová

Kvůli nedostatku jeslí v pražských Vinohradech se MČ Praha 2 rozhodla podpořit vznik nového zařízení tohoto typu. Jesle Na Rybníčku tak byly slavnostně otevřeny v ulici Ječná.

Reklama

V Ječné ulici v Praze 2 vznikly nové jesle. Kapacita podobného zařízení v Londýnské ulici už totiž obyvatelům Prahy 2 delší dobu nestačila. 

"Kapacita zde bude 40 dětí. Jsou to 2 skupiny. Jedna skupina je od 1 roku do 2 let, kde bude 20 dětí. Druhá skupina je od 2 do 3 let. V každé skupině bude vždy pedagogický pracovník, vychovatelka a také zdravotní sestřička, takže opravdu si mohou být rodiče jisti, že jejich děti budou v té nejlepší péči. Nové jesle na rybníčku nechalo vedení MČ zřídit namísto původních obytných bytů ve spodní části Vinohrad, aby tak pokrylo část čtvrti, kde toto zařízení obyvatelům chybělo," řekla Alexandra Udženija, místostarostka MČ Praha 2. 

"Druhá věc byla ta, že zde již existovalo veřejné hřiště a jesle musí mít své hřiště pro děti. Tento dům je městské části a podařilo se nám takto spojit to všechno dohromady," řekla Alexandra Udženija.

"Budova byla nově zrekonstruována. Je situována vlastně do technického zázemí, kde máme vlastní kuchyň. Pro děti budeme připravovat celodenní stravu. Máme 2 oddělení. Skládají se z herny, ložnice, jídelního koutku a zázemí pro personál," řekla Martina Polanská, ředitelka Centra sociálních služeb Praha 2.

Celková přestavba původních bytů na jesle vyšla asi na 35 milionů korun. Více než 2/3 částky pak na nové zařízení přispěl pražský magistrát. 

"MČ to v tuto chvíli stálo 7,5 milionu. Samozřejmě je nutné podotknout, že to budou nějaké fixní náklady do budoucna. Odhadujeme řádově, že to bude 12 milionů korun ročně," řekl Jan Korseska, místostarosta MČ Praha 2.

Úhrada za služby v jeslích Na Rybníčku se pak odvíjí od trvalého bydliště dětí. Rodiče z MČ zaplatí 2,5 tisíce korun a stravné. Rodiče mimo Prahu 2 pak o 4 tisíce více.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu