• Načítám...
>

Praha 2 uspořádala Psí den na náměstí Míru

  • 6. září 2018,
  • 18:23,
  • PRAHA 2,
  • David Wilczek

Na náměstí Míru dostali slovo hafani nejrůznějších barev a velikostí. Městská část zde totiž uspořádala další ročník oblíbené akce Psí den s Prahou 2. Návštěvníci se například dozvěděli, jak fungují útulky nebo jak nejlépe pomoci čtyřnohým kamarádům v nouzi. Nechyběla ani ukázka psích sportů či práce záchranářských psů.

Reklama

Přestože je Praha 2 jednou z nejmenších MČ, patří k nejvíce oblíbeným místům pejskařů. Vedení radnice proto pravidelně pořádá akci Psí den, aby se majitelé čtyřnohých kamarádů více vzájemně a byli více tolerantní vůči svému okolí. 

"Chceme vyjádřit, že naše MČ je Prahou, která je tolerantní vůči pejskařům, protože tady skutečně máme pejskařů hodně. Snažíme se i ty parky uzpůsobovat k tomu, aby se tam cítili komfortně. Byť na sebe samozřejmě někdy jednotlivé skupiny narážejí, ale i tato setkání slouží k tomu, že se tady některé věci dají diskutovat," řekla Jana Černochová, starostka MČ Praha 2.

V rámci Psího dne se zájemci mohli naučit, jak zvládat základní povely formou hry. 

"Jednalo se o základní poslušnost, kdy ten pes je naváděn svým pánem, svým psovodem, aby prošel na konec dráhy bez toho, aby se zastavil u pamlsků. Samozřejmě je to lákavé, takže si někteří psi si skutečně nevšímali svého pána, zastavili se a něco mlsali," řekla Eva Hodek, ředitelka Nadace na ochranu zvířat. 

Návštěvníkům byl představen i zcela nový sport - hersenwerk. Ten se zaměřuje na psí hlavolamy.

"Pes rozlišuje obvykle podle tonality barev. Zároveň se ale třeba pod některé hlavolamy dávají navaděče, kdy pes pracuje i čichovou stopou a podobně," řekla Eva Hodek. 

Na závěr programu se představila i dobrovolná jednotka hasičů, která předvedla výcvik záchranářských psů a jejich slaňování. Nechyběla ani ukázka vyhledávání pohřešovaných nebo zraněných lidí v terénu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu