• Načítám...
>

Dvojka srdcem pomáhá občanům Prahy 2

  • 7. září 2018,
  • 18:12,
  • PRAHA 2,
  • Milan Řepka

Cílem nadačního fondu Dvojka srdcem je spojovat ty obyvatele Prahy 2, kteří pomoc nutně potřebují, s těmi, kterým dobročinnost není cizí. Proto chce rychle a účinně pomáhat zejména těm, kteří se z různých příčin dostali do těžkých životních a sociálních situací.

Reklama

Práce fondu Dvojka srdcem se zaměřuje především na pomoc lidem, kteří se ocitnou v komplikované životní situaci a nedokážou ji vyřešit vlastními silami a prostředky. 

"Hlavní aktivitou je pomáhat. Ale my jsme ten fond záměrně udělali tak, že pomáhá MČ ale zároveň občané. Na webových stránkách fondu Dvojka srdcem jsou vypsané konkrétní případy, konkrétní lidé z Prahy 2, kteří potřebují pomoc. My jsme velice rádi, že i obyvatelé Prahy 2 se zapojují a opravdu jim není lhostejné, jak se jejich sousedům žije," řekla Alexandra Udženija, místostarostka MČ Praha 2. 

Patronkou NF Dvojka srdcem je známá herečka Vinohradského divadla, Simona Postlerová, která je také obyvatelkou MČ Praha 2. 

"Je to pro mě pocta. A vzhledem k tomu, že mě lidé i třeba znají, mohou ve mně mít důvěru, že zaštiťuji nějakou správnou věc," řekla Simona Postlerová, herečka a patronka fondu Dvojka srdcem. 

"Třeba jsme pomohli chlapci, který potřeboval nějaké sportovní vybavení, protože je ze sociální rodiny, ale ve sportu, který vykonává, je výborný. Nebo jsme pomohli seniorkám pořídit novou matraci, novou polohovací postel. Nebo také zdravotní obuv. Opravdu ta pomoc není v nějakých vysokých částkách. Je to v malých částkách, které ale těm lidem usnadní život. My všichni máme radost z toho, že si vzájemně pomáháme," řekla Alexandra Udženija.

Nadačnímu fondu Dvojka srdcem se zatím velmi dobře daří spojovat ty obyvatele Prahy 2, kteří pomoc nutně potřebují s těmi, kdo chtějí a mohou pomáhat. Zároveň je fond Dvojka srdcem velmi efektivním a transparentním nástrojem sociální pomoci potřebným obyvatelům MČ Praha 2.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu