• Načítám...
>

Praha 2 pořádá aukce nájemních bytů

  • 12. září 2018,
  • 15:52,
  • PRAHA 2,
  • Jaroslav Šetlík

Radnice Prahy 2 nabízí nájemní byty. Zažádat si o ně může každý a jejich přidělení je závislé na dražbách, které se konají několikrát do roka.

Reklama

Přibližně třikrát do roka pořádá Praha 2 aukce volných bytů, které nabízí k pronájmu. Průměrná cena za metr čtvereční je 230 korun a vyhrává ten, jehož nabídka bude nejvyšší. 

"Účastníci těch aukcí musí prokázat bezdlužnost vůči MČ, nesmí být v insolvenci nebo v exekuci. Musí složit kauci, jinak v zásadě nejsou žádné problémy s účastí kohokoliv," řekl Michael Grundler, místostarosta MČ Praha 2. 

Aukce jsou určeny nejen obyvatelům z Prahy 2 ale také lidem s trvalým bydlištěm v jiné MČ nebo v jiném městě.

"Rozlišujeme aukce jednokolové a dvoukolové. V těch dvoukolových v prvním kole mají právo účastí občané Prahy 2. V tom druhém kole, pokud se v první nevysoutěží, se může zúčastnit kdokoliv. V těch jednokolových aukcích se může rovnou účastnit jakýkoliv občan," řekl Michael Grundler.

Byty nabízené v aukcích nevyžadují žádné stavební úpravy a jsou ihned způsobilé k bydlení. Nájemní smlouva se nejprve uzavírá na devítiměsíční zkušební dobu. 

"To je z toho důvodu, že v minulosti jsme měli nějaké negativní zkušenosti s některými nájemci. Takže pokud by ti nájemci porušovali smlouvu nějakým hrubým způsobem, tak s nimi neprodloužíme tu smlouvu. S těmi, kteří se chovají řádně, je po 9 měsících uzavřena nájemní smlouva na další období," řekl Michael Grundler. 

Další aukci plánuje Praha 2 uspořádat ještě do konce volebního období. Případní zájemci se o ní dozví prostřednictvím webových stránek MČ.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu