• Načítám...
>

Praha 2 otevřela nové rodinné centrum

  • 21. září 2018,
  • 19:24,
  • PRAHA 2,
  • David Wilczek

Praha 2 otevřela nové rodinné centrum, které bude fungovat jako komunitní centrum pro rodiče a jejich děti. Městská část tak reagovala na velkou poptávku občanů po těchto zařízeních, které nabízejí program nejen pro děti, ale i samotné rodiče.

Reklama

V Praze 2 v ulici Na Slupi se otevřelo nové rodinné centrum. To nabídne různé kroužky, odpolední hlídání dětí, společnou hernu ale i coworkingové centrum. Zde mohou rodiče v klidu pracovat, zatímco si jejich děti hrají. 

"Je to rozděleno do 3 částí. Je tady dětská skupina, kde je možnost hlídání dětí. Je to něco jako školka nebo jesle. Pak je tady část pro aktivní děti i rodiče. Ještě je tam jedna část, kde bude dílnička a vedle toho bude místo pro maminky nebo tatínky, aby si tam mohli něco udělat na počítači," řekla Alexandra Udženija, místostarostka MČ Praha 2.

Kromě profesionálního hlídání dětí nabídne toto komunitní centrum i vzdělávací a zábavný program. 

"Kromě kroužků, kurzů, různého poradenství, přednášek tady mohou třeba oslavit narozeniny, budou tady divadla a různé kulturní akce. Plánujeme i hlídání dětí přes noc, což se nám také osvědčilo, že je docela žádaná aktivita," řekla Markéta Kalinová, ředitelka rodinného centra. 

Komunitní centrum myslí i na osobní rozvoj těch nejmenších. V těchto prostorách se totiž nachází jesle pro děti od jednoho roku. 

"Máme 4 chůvy. Samozřejmě zaskakuji i já, takže je nás vlastně 5. Kapacita bude 12 dětí a jiné to bude v tom, že máme takový individuálnější přístup. Je to o tom, že o děti se stará více chův. Jelikož děti budou menší, asi kolem jednoho roku, ta péče samozřejmě musí být individuálnější," řekla Helena Kulhánková, vedoucí vychovatelka. 

Pokud bude služby komunitního centra ze strany rodičů velký zájem, vedení radnice Prahy 2 plánuje postavit další.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu