• Načítám...
>

V zahradě Ztracenka byl odhalen pomník

  • 2. října 2018,
  • 17:59,
  • PRAHA 2,
  • Jaroslav Šetlík

Pomník obětem totalitních režimů byl odhalen v zahradě Ztracenka. S těmito nelehkými časy naší historie je spjata také dr. Milada Horáková, která na území Prahy 2 žila.

Reklama

Praha má na svém území nový pomník obětem totalitních režimů. Jejich symbolem je komunisty popravená doktorka Milada Horáková, která se v Praze 2 narodila.

"Na mě se obrátili v roce 2015 zástupci Klubu přátel paní doktorky Milady Horákové a hledali jsme nějaké vhodné místo, kde by památník nejen Miladě Horákové, ale i všem obětem totalitních režimů, mohl stát," řekla Jana Černochová, starostka MČ Praha 2.

"Když jsme hledali to místo s panem místostarostou a s paní starostkou, tak říkala, že máme nově rekonstruovanou zahradu Ztracenku, to bylo asi dva roky, co byla uvedena do provozu, tak říkala, co kdybychom ji v té Ztracence postavili nějaký pomník. Takhle to vzniklo," řekla Jitka Titzlová, členka výboru klubu Milady Horákové.

Život Milady Horákové je s Prahou 2 úzce spjatý a to byl jeden z mnoha důvodů, proč je památník nově součástí této městské části.

"Je to památník, který je obětem obou totalitních režimů - jak toho nacistického, tak toho komunistického, protože oba tyto režimy měly na Praze 2 hodně obětí, na Praze 2 byla Milada Horáková i vězněna nacistickým režimem," řekla Jana Černochová.

Slavnostního odhalení pomníku se zúčastnila také dcera Milady Horákové s manželem. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu