• Načítám...
>

Praha 2 slavnostně otevřela hřiště Na Rybníčku

  • 3. října 2018,
  • 14:41,
  • PRAHA 2,
  • Lucie Sinková

Nové hřiště Na Rybníčku v Praze 2 přivítalo první děti. Kolotoč, hrad, pérové houpačky a další moderní hrací prvky vyzkoušeli premiérově žáci ze Základní školy u svatého Štěpána. Hřiště se nachází v klidné lokalitě jinak rušné části poblíž kostela sv. Štěpána a městská část za něj zaplatila 3,5 milionu korun.

Reklama

Nové dětské hřiště s moderními hracími prvky slavnostně otevřela MČ Praha 2 v lokalitě Na Rybníčku poblíž kostela sv. Štěpána.

"Práce skončily víceméně v termínu, poslední, co se udělalo, bylo oplocení. S tím byl trošičku problém, protože to oplocení je kovářská umělecká práce, bylo to podle požadavků památkářů, jsme v Pražské památkové rezervaci," řekl Václav Vondrášek, místostarosta MČ Praha 2.

Za stavební práce MČ vynaložila necelých 3, 5 milionů korun.

"Udělalo se to v souvislosti se stavbou jeslí, které jsou támhle v rohu. Tam totiž hřiště bylo, ale bylo takové malé, málo vybavené, ošklivé, takže jsme tady udělali nové, protože tam byl ten prostor věnován pro ty nově otevřené jesle," řekl Václav Vondrášek.

Je to už desáté hřiště na území MČ Praha 2 a je určeno dětem od 3 do 12 let. Mezi prvními návštěvníky po slavnostním přestřižení pásky byli žáci z nedaleké Základní školy u sv. Štěpána.

anketa

"My jsme velmi rádi za toto hřiště, je nádherně zrekonstruováno, jsou tady netradiční herní prvky a myslím si, že naše školní družina sem bude pravidelně chodit," řekla Jana Páčová, ředitelka ZŠ u sv. Štěpána.

Hřiště Na Rybníčku je otevřeno denně od 8:30 do 19 hodin. Na noc se zamyká. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu