• Načítám...
>

Na Folimance je nové hřiště pro street workout

  • 5. října 2018,
  • 15:34,
  • PRAHA 2,
  • Natálie Forsterová

V parku Folimanka vznikl další sportovní park pro street workout v Praze 2. Na sportovce, kteří cvičí s vlastní vahou těla, tady čeká celkem 11 sestav, které jim umožní kompletní posilování.

Reklama

Park Folimanka v Praze 2 má novou atrakci. Jde o workoutové hřiště. I přes to, že je určeno především pro dospělé, hned v první den, kdy tady bylo otevřeno, si ho oblíbily i děti. Street workout je posilování s vlastní vahou těla ve venkovním prostředí, které je především mezi mladými lidmi čím dál více oblíbené. 

"Tento typ hřišť vznikl ve Spojených státech amerických v těch čtvrtích, kde nebylo nejbezpečněji, kde se o těch čtvrtích dá hovořit jako o chudinských a je prokazatelné, že ta kriminalita tam klesla. Takže pokud některé sociální skupiny zaměstnáte tím, že jim dáte prostor pro to, aby se vyžily, pak se chovají vůči tomu veřejnému prostředí trochu jinak, že ho třeba nedevastují, neprojevují vandalistické choutky, graffiti a podobně. Takže toto byla hlavní motivace naší MČ, proč jsme to hřiště umístili tady na Folimanku," řekla Jana Černochová, starostka MČ Praha 2.

"Vybudování tohoto hřiště přišlo na 950 tisíc korun. Výhoda je, že tady byl volný prostor a má to několik sekcí, na kterých jsou různé typy hrazd a sportovního náčiní," řekl Václav Vondrášek, místostarosta MČ Praha 2.

gNa ploše o rozloze 120 metrů čtverečních čeká v parku Folimanka na sportovce celkem 11 sestav na kompletní posilování.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu