• Načítám...
>

Praha 2 vzdá opět čest válečným veteránům

  • 2. listopadu 2018,
  • 13:00,
  • PRAHA 2,
  • Jan Varga

Pietní místo za padlé a zabité během války je od teď k vidění ve vestibulu radnice v Praze 2. Vedení radnice tak mimo jiné upozorňuje na blížící se Den válečných veteránů. Přímo na místě je také k dispozici kniha, do které mohou zájemci napsat vzkaz vojákům nasazeným v zahraničí.

Reklama

Vedení MČ zapálilo svíčky o nového pietního koutku za padlé a zabité během válečných konfliktů, který je nově umístěn ve vestibulu radnice. Vedení tak chce upozornit i na blížící se Den válečných veteránů, který tradičně proběhne na náměstí před radnicí.

"Chodí na náměstí Míru, kde si připomeneme už 4. ročník, jak děti z našich ZŠ a MŠ, ředitele, učitele, tak samozřejmě široká veřejnost, která se může podívat nejen na vojenskou techniku, kterou nám zapůjčuje AČR, může se tam přijít podívat i na příslušníky aktivních záloh, se kterými také ty 4 ročníky spoluvytváříme," řekla Jana Černochová, starostka MČ Praha 2. 

V pietním koutku je také umístěna pamětní kniha, do které mohou zájemci napsat vzkaz vojákům, kteří jsou momentálně nasazeni na operacích v zahraničí.

"Mohou tam lidé zapisovat vzkazy vojákům AČR, které předám prostřednictvím náčelníka generálního štábu jim a mohou jim je dovézt do misí nebo jim je pošlou elektronicky," řekla Jana Černochová.

Letošní ročník Dne veteránů nabídne opravdu zajímavé exponáty. Přímo na náměstí Míru by měl být např. k vidění bojový letoun Spitfire. Celou akcí, na které budou přítomní i veteráni z druhé světové války, provede historik, spisovatel a ředitel odboru péče o válečné veterány Ministerstva obrany - Eduard Stehlík.

"Dostáváme se tím, co dělá Praha 2, na standard západních demokracií, kdy je vojákům prokazována úcta. Jejich spoluobčané, protože si ti lidé uvědomují, že vojáci, i když třeba daleko od této republiky, slouží lidem této země," řekl Eduard Stehlík, ředitel odboru válečných veteránů MO ČR. 

Den veteránů proběhne v pátek 9. listopadu. Zájemci budou moci navštívit i pietní koutek ve vestibulu radnice, kde mohou posedět na lavičce pro válečné veterány a třeba napsat vojákům vzkaz do pamětní knihy.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu