• Načítám...
>

Jana Černochová je počtvrté starostkou Prahy 2

  • 5. listopadu 2018,
  • 16:38,
  • PRAHA 2,
  • Jan Varga

Jana Černochová z ODS obhájila post starostky Prahy 2. Tuto funkci tak bude vykonávat už čtvrté volební období. Na ustavujícím jednání zastupitelstva pro ni hlasovalo 21 zastupitelů z přítomných 35.

Reklama

Už čtvrté volební období bude stát v čele Prahy 2 Jana Černochová z ODS. Rozhodli o tom zastupitelé na svém ustavujícím zasedání. Stávající starostce při tajné volbě vyslovilo důvěru 21 zastupitelů z celkových 35 přítomných. Jana Černochová bude, podle svých slov, pokračovat v dosavadní fungující politice. 

"Stoprocentně budeme chtít mít, jako Praha 2, nadále vyrovnaný rozpočet. To je věc, přes kterou vlak nejede. Já mohu, za oblast školství, které bych se ráda i v budoucnu věnovala, přislíbit, že ten vysoký standard v našich školách a školkách budeme nadále zlepšovat tak, aby i vybavení těch škol odpovídalo 21. století," řekla Jana Černochová, starostka MČ Praha 2. 

Zastupitelé zvolili celkem 5 uvolněných místostarostů. V čele financí stojí znovu Jan Korseska z ODS. Za stejnou stranu se do čela MČ postaví i Václav Vondrášek, Michal Grundler z TOP 09 a také Jaroslav Šolc z OSB. 

"Pokud jde o mě osobně, já jsem už měl v minulém období na starosti kulturu, sport, občanské aktivity a myslím, že v té kultuře jsem jednak navázal na to, co dělali předchůdci a spoustu dalšího se podařilo. Budeme to jedině dále rozvíjet ke spokojenosti všech občanů a k tomu, aby naše obec kulturně žila," řekl Jaroslav Šolc, místostarosta MČ Praha 2.

Posledním uvolněným místostarostou se stal se 27 hlasy zastupitelů Jan Kolář z hnutí ANO, které ODS po volbách vyzvalo ke koaliční spolupráci. Jan Kolář bude mít na starosti informatiku.

"Je velkou otázkou oblast digitalizace úřadů. Samozřejmě to zjednodušení přístupu informací k občanům, oblast smart city je určitě také téma, které je hodně komunikované, často negativně vnímané i přes to, že přináší spoustu zajímavých možností jak pro občany mladší generace, tak pro seniory," řekl Jan Kolář, místostarosta MČ Praha 2. 

Na pozici neuvolněné místostarostky byla zvolena Alexandra Udženija z ODS, která dostal 21 hlasů a bude se starat o sociální oblast. ODS má po těchto volbách z celkových 35 mandátů v zastupitelstvu nejvíce křesel, celkem 13.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu