• Načítám...
>

Praha 2 vzdá opět čest válečným veteránům

  • 5. listopadu 2018,
  • 18:41,
  • PRAHA 2,
  • Jan Varga

Pietní místo za padlé a zabité během války je od teď k vidění ve vestibulu radnice v Praze 2. Vedení radnice tak mimo jiné upozorňuje na blížící se Den válečných veteránů. Přímo na místě je také k dispozici kniha, do které mohou zájemci napsat vzkaz vojákům nasazeným v zahraničí.

Reklama

Vedení MČ Praha 2 zapálilo svíčky u nového pietního koutku za padlé a zabité během válečných konfliktů, který je nově umístěn ve vestibulu radnice. Vedení tak mimo jiné chce upozornit i na blížící se Den válečných veteránů, který tradičně proběhne na náměstí před radnicí.

"Chodí na náměstí Míru, kde si připomeneme už 4. ročník, jak děti z našich ZŠ a MŠ, ředitelé, učitelé, tak i široká veřejnost, která se může podívat nejen na vojenskou techniku, kterou nám zapůjčuje Armáda ČR, může se tam přijít podívat i na příslušníky aktivních záloh, se kterými také ty 4 ročníky spoluvytváříme," řekla Jana Černochová, starostka MČ Praha 2. 

V pietním koutku je také umístěna pamětní kniha, do které mohou zájemci napsat vzkaz vojákům, kteří jsou momentálně nasazeni na operacích v zahraničí. 

"Mohou lidé zapisovat vzkazy vojákům Armády ČR, které předám prostřednictvím náčelníka generálního štábu do misí nebo jim je pošlou elektronicky," řekla Jana Černochová.

Letošní ročník Dne veteránů nabídne opravdu zajímavé exponáty. Přímo na náměstí Míru by měl např. být k vidění bojový letoun Spitfire. Celou akcí, na které budou přítomni i veteráni z druhé světové války, provede historik, spisovatel a ředitel Odboru péče o válečné veterány Ministerstva obrany Eduard Stehlík. 

"Dostáváme se tím, co dělá Praha 2, na standard západních demokracií, kdy je vojákům prokazována úcta jejich spoluobčany, protože si lidé uvědomují, že vojáci, i když třeba daleko od hranic této republiky, slouží lidem této země," řekl Eduard Stehlík, ředitel Odboru válečných veteránů MO ČR.

Den veteránů proběhne v pátek 9. listopadu. Zájemci budou moci navštívit i pietní koutek ve vestibulu radnice, kde mohou posedět na lavičce pro válečné veterány a třeba napsat vojákům vzkaz do pamětní knihy.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu