• Načítám...
>

Praha podporuje psí útulky

  • 28. listopadu 2018,
  • 15:15,
  • PRAHA 2,
  • David Wilczek

Praha 2 se připojila ke světovému svátku dárcovství, který je známý jako Giving Tuesday. V rámci něho se vedení této městské části rozhodlo pomoci opuštěným pejskům v útulcích. Na náměstí Míru je nově přistaven speciální kontejner, do kterého může kdokoliv vložit granule, pamlsky či hračky pro tyto čtyřnohé kamarády.

Reklama

MČ Praha 2 pravidelně organizuje např. Psí den nebo výcvikové poradny pro pejskaře. V rámci světového svátku dárcovství, Giving Tuesday, se teď rozhodla pomoci opuštěným, zanedbaným a týraným pejskům. Pražané tak mohou na náměstí Míru vkládat do oranžového kontejneru psí krmivo nebo hračky pro čtyřnohé kamarády.

"Nejen mně, ale každému, kdo si po svátcích pustí nějakou zpravodajskou relaci a vidí a slyší tam to, kolik psů bylo nějakým ne úplně vhodným dárkem pro někoho k Vánocům a právě končí v těch útulcích, vždy mi to rve srdce," řekla Jana Černochová, starostka MČ Praha 2.

Pomoci se rozhodla i MŠ s internátní péčí, která sídlí ve Španělské ulici. Děti sem přišly naplnit kontejner nejrůznějšími laskominami. 

"Vedeme děti k té ochraně přírody, k lásce ke zvířatům. A tak, když jsem se včera dozvěděla, že paní starostka bude tady otevírat kontejner pro ty potřebné pejsky, pro útulky, neváhali jsme," řekla Jana Novotná, ředitelka MŠ s internátní péčí.

MČ Praha 2 nemá vlastní útulek. Proto veškeré krmivo poputuje do 2 soukromých zařízení. Jedním z nich je malý ekologický útulek Voříškov. 

"Máme hlavně pejsky z jiných útulků, kde se o ně nestihnou postarat tím stylem, že jim dáváme převýchovu, nebo pejsky od majitelů," řekla Lenka Frková, předsedkyně útulku Voříškov. 

Pražané mohou ukládat psí krmivo a hračky do tohoto kontejneru do 23. prosince. Obsah následně odveze do psího útulku osobně starostka Jana Černochová.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu